Gå til sidens hovedinnhold

Her er din nye Facebook-profil

Facebook Timeline: Snart må du ha fjernet det du ikke vil vise på den nye tidslinjen din.

Helt siden det nye utsnittet på Facebook-profilene, kalt Timeline, ble vist frem i fjor, har det vært et hett tema på nettet. Er det en oppgradering fra den tidligere designen? Er det sikkert nok? Deler det for mye informasjon med omverdenen? Hardware.no publiserte til og med en kommentar om den nye tjenesten Facebook Timeline: Gamle flauser om igjen.

Les også: Facebook reorganiseres

Les også: Facebook vil lage musikktjeneste

Les også: Nå endres Facebook fullstendig

Nå vil Facebook begynne å oppgradere alle profiler til den nye designen, enten du vil det eller ei. Så fort profilen din har blitt flagget for oppdatering, vil du få syv dager på deg til å se over alt du har lagt ut og deler for å ta en vurdering om hvilke visningsrettigheter innholdet skal få.

Mange klager på Facebook Timeline

Som med hver oppdatering av Facebook har det dukket opp haugevis av negative grupper, som enten skriker etter brudd på personvern eller fordi de rett og slett hater den nye designen.

Facebooks offisielle tale er imidlertid klar. De vil fortsette med utrullingen av Facebook Timeline:

– I løpet av de neste ukene vil alle få Timeline. Vi vet at forandringen kan være vanskelig, spesielt med noe så personlig som Facebook. Helt siden Timeline ble tilgjengelig i slutten av fjoråret, har vi fått mye god tilbakemeldinger. Vi vil fortsette å høre på brukerne våre etter at Timeline er rullet ut, så vi vet akkurat hva som fungerer og hva som fortsatt kan forbedres, uttalte en talsperson i en epost til nettstedet AllFacebook.

Timeline: Fra krybbe til grav

For deg som fortsatt ikke har fått med deg hva Facebook Timeline egentlig er, er det rett og slett en ny måte å vise informasjonen du legger ut på profilen din. Alt blir vist som en kjempelang tidslinje, som går helt tilbake til fødselen din. Du kan trykke deg inn på hvilken dato du vil og legge ut bilder av viktige hendelser i livet ditt. Vennene dine kan, med tekst, bilder og video, bla seg gjennom en tidslinje av livet ditt.

Ting som statusoppdateringer og kommentarer fra andre på tidslinjen din vil dukke opp i samme tidslinje og legge seg kronologisk.

For enda mer informasjon kan du gå til Facebooks Timeline-nettside.

Les hele denne saken på Hardware.no

Les også følgende saker:

Boxee lanserer Live TV

Ikke kast din gamle PC!

Google legger ned flere tjenester

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken