For få dager siden ble nok en gjeng med kjente fjes sendt inn på en gård, 100 år tilbake i tid, der de i løpet av de neste ukene skal kjempe om kampen for tilværelsen.

Denne gang til Bøensætre gård i Aremark, som også ble brukt i sesong fem av det originale «Farmen»-programmet som ble vist på TV i 2008.

Den kommende sesongen av «Farmen kjendis» sendes ikke på TV 2 før til neste år, men allerede nå kan kanalen avsløre hvilke kjendiser som skal underholde det norske folk i et av TV 2s aller mest populære realityshow, «Farmen kjendis».

Takket nei flere ganger tidligere

En av dem er Sophie Elise Isachsen (26) som visstnok flere ganger tidligere har takket nei til en deltakelse i programmet.

– Jeg har blitt spurt flere ganger om å bli med. Jeg har alltid tenkt at det høres ut som fantastisk opplevelse, men jeg har aldri følt meg helt klar for det, sier Isachsen til Nettavisen.

Ifølge Isachsen har det handlet om mentale årsaker til hvorfor hun ikke har ønsket å være med i programmet, men i år føltes alt riktig.

– Før hadde jeg alltid en mur oppe som gjorde at jeg verken klarte å vise om jeg var glad, sint eller lei meg. Og derfor klarte jeg heller ikke å la folk bli ordentlig kjent med meg, og jeg klarte heller ikke å bli kjent med mennesker. Men jeg har jobbet mye med meg selv de siste årene, og nå føler jeg at jeg er kommet til et sted i livet der jeg på ekte føler at jeg kan være et fint bidrag som menneske inne på gården, sier Isachsen.

– Denne gangen følte jeg skikkelig at jeg var klar for å være med. Når folk ser meg på TV nå så ser de meg som viser alle følelser. Det hadde jeg ikke klart før, fortsetter hun.

Sophie Elise Isachsen var overbevist om at en spesiell deltaker skulle sjekke inn på gården med henne. Det fikk hun helt rett i. Se video under:


Setter businessen på pause

Sett bort i fra «Skal vi danse»-deltakelsen i 2018, er «Farmen kjendis» det første realityprogrammet Isachsen er med på. Selv har hun ikke vært noen slavisk seer av programmet, men vet likevel godt hva hun går til.

Aller mest gleder hun seg til å legge fra seg mobilen i 2021, og glemme alt som skjer hjemme.

– Det er det jeg gleder meg aller mest til. Vi fikk tilbudet om vi ønsket å ha noen avtaler, som for eksempel mail eller kontakt med manager, men jeg takket nei. Jeg vil være med i den fulle opplevelsen, sier Isachsen til Nettavisen som også setter hele Sophie Elise AS på pause mens hun her borte.

– Det kommer frem i mediene at jeg skal være på «Farmen kjendis», og assistenten min skal publisere et innlegg i sosiale medier om at jeg er borte, og så blir det stille fra meg den tiden jeg er borte. Jeg tror det kommer til å gå helt fint, fortsetter hun.

Til tross for at Isachsen går «all in» for den fulle opplevelsen av å reise 100 år tilbake i tid, har hun derimot ingen ambisjoner om å vinne. Kommer hun hjem med mestringsfølelse og selvtillit er Isachsen godt fornøyd.

Gruer seg til slakt: – Skyt meg først

Isachsen har engasjert seg i dyrevelferd i flere år, og har deltatt i en rekke debatter. De ti siste årene har Isachsen vært vegetarianer, og har heller ingen plan om endre på det med det første. Den velkjente slaktingen, som foregår hvert år inne på «Farmen» tror hun imidlertid ikke vil bli noe problem.

– Jeg tror jeg kommer til å takle det ganske fint. Selv spiser jeg ikke kjøtt, men jeg er jo ikke dum. Jeg vet for det første hva jeg har takket ja til, og for det andre så er det ikke slik at bare fordi vi har reist 100 år tilbake i tid på «Farmen», så har dyrene også gjort det. De blir jo mest sannsynlig sendt til et slakteri når produksjonen er ferdig uansett. Så jeg ser heller på den grisen, eller hva det nå enn er som skal slaktes, som heldigere enn alternativet i 2021, sier Isachsen.

En som derimot gruer seg til slaktingen på gården er spaltist og komiker Shabana Rehman (44). Hun er også en av de nye «Farmen»-kjendisene som har sjekket inn på gården.

– Jeg har jo tenkt en del på det. For jeg har jo reagert veldig på denne industrialiseringen av dyr, kjøttproduksjonen, pelsnæringen og alt. Mye av grunnen til at jeg takket ja er for å erfare selv hvordan det var for 100 år siden. Hvordan mennesker og dyr levde før vi gjorde det om til spøkelser i maskineriet vårt som det er nå, sier Rehman.

– Jeg har tenkt alt fra «jeg kommer til å lenke meg fast i grisen og skrike skyt meg først», til at jeg skal sørge for at det skjer så raskt å smertefritt som mulig, fortsetter hun og ler.

– Sjekker ikke inn som aktivist

Selv om Shabana Rehman er klar i sin mening når det kommer til slakt og kjøttproduksjon anno 2021, er hun veldig klar på at hun ikke sjekker inn på gården som en aktivist.

– Slakting er en realitet og det finnes flere måter å gjøre det på. Det er jo slik at mennesker spiser dyr, men jeg tror jeg må være i den situasjonen for å se hvordan jeg reagerer på det. Jeg går ikke inn på «Farmen» som aktivist, men jeg vil se det an i situasjonen der og da, sier hun.

Shabana Rehman (44) er en kvinne med bein i nesa og som ikke takker nei til en debatt. I 2020 ble hun utnevnt som medlem av regjeringens ytringsfrihetskommisjon, og de siste månedene har hun skapt overskrifter i forbindelse Født Fri-skandalen.

Nylig gjestet Shabana Rehman Nettavisen podkasten «Stavrum og Eikeland». Hør episoden her:

Rehman er også spaltist i Nettavisen, og er kanskje mest kjent som komikeren som fikk nasjonal og internasjonal oppmerksomhet fa hun løftet Mulla Krekar i 2004.

– De rundt meg, som vet at jeg skal inn på «Farmen», har jo prøvd å gi meg noen gode råd. De har sagt at jeg må ligge lavt i terrenget til å begynne med. Men jeg vet jo ikke hvordan jeg ligger lavt i terrenget. Jeg skal prøve, men det kan være en fare for at jeg må bite meg i tunga, ler Rehman.

Noe av det Rehman er mest spent på med deltakelsen er hvem hun skal tilbringe de neste seks ukene sammen med. På spørsmål fra Nettavisen om det er noen hun ikke kunne tenke seg å tilbringe «Farmen»-opplevelsen med, er hun sikker i sitt svar:

– Det begynner jo bli ganske mange i dette landet, men jeg begynner å bli ganske bevandra i å omgås verstinger. Det kan man trygt si nå, så det er ikke noe som skremmer meg, svarer hun og fortsetter:

– Med tanke på stormen jeg har vært gjennom så tror jeg ingen kan ødelegge mitt opphold. Jeg kommer i hvert fall ikke til å la det skje. «Bring it on»!

Sophie Elise Isachsen og Shabana Rehman er imidlertid ikke alene om å sjekke inn på den nye «Farmen» gården. Disse skal også være med i årets «Farmen kjendis»:

Isak Dreyer (27)

Fisker og vinner av «Norges tøffeste» 2021.

Dorthe Skappel (58)

Programleder for «God kveld Norge».

Adam Ezzari (22)

Skuespiller og artist.

Kjersti Elisabeth Grini (50)

Tidligere håndballspiller og selvstendig næringsdrivende.

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (55)

Tidligere fotballspiller og ekspertkommentator.

Øyunn Krogh (25)
Influenser og vinner av «Sommerhytta 2020».

Niklas Baarli (32)
Radio-profil og programleder i «God kveld Norge».

Ingrid Simensen (27)
Tidligere programleder i NRK P3.

Vebjørn Selbekk (50)
Sjefsredaktør i «Dagen».

Heine Totland (50)
Artist.