Bryllupssesongen har for alvor startet, og denne sommeren er det flere kjendispar som skal smis i hymens lenker. Paret som kanskje står for sommerens mest romantiske bryllup er motejournalist Vanessa Rudjord (46) og forfatter Jonas Forsang (41).

I forkant av bryllupet som finner sted på Hôtel Ritz Paris lørdag ettermiddag, har omtrent halve kjendis-Norge samlet seg i kjærlighetsbyen Paris for å feire det kommende ekteparet.

Les også: Stjerneopptreden i kjendisbryllupet: – Spent som faen

Noen dager før seremonien kunne Se og Hør avsløre at gjestelisten var svært kjendistung, og listen er dog ikke kort.

Rudjords nærmeste venninner og forlovere, Pia Tjelta (44) og Synnøve Skarbø (51) og deres utkårede var selvskrevne gjester. I tillegg til Janne Formoe (46) og forloveden Jan Fredrik Karlsen (48), er Stordalen-familien også på plass, og det var ryktet at kronprinsparet også ville dukke opp.

Før seremonien startet lørdag ettermiddag delte flere av gjestene småglimt av bryllupet og antrekkene deres. Se kjendisenes egne bilder fra den store dagen:

I celebert selskap

Det er i svært romantiske og elegante omgivelser paret gifter seg i, og kvelden før den store dagen ble det holdt en middag på Le Grand Colbert hvor enda flere kjente personligheter dukket opp, blant annet Camilla Pihl (44), Astrid Smeplass (25), Thomas Gullestad (41) og kona Jenny Skavlan (36). Sistnevnte hadde en annen grunn til å feire i den franske hovedstaten i helgen, Skavlan fylte nemlig år på fredag.

Ifølge VGs fotograf som er til stede i Paris ble kronprinsesse Mette-Marit (48) observert på vei inn til restauranten fredag kveld. Kronprins Haakon (48) kom tilbake til Norge lørdag formiddag etter en ekspedisjon til Grønland, men det gjenstår å se om han rekker å møte opp i tide til kjendisbryllupet.

Les også: Kim Kardashian ville feste med kongefamilien: – Ble avvist i døra

I likhet med bruden har flere av kjendisene vist frem oppvarming til bryllupet gjennom Instagram-innlegg og delt korte snutter på plattformens historiefunksjon.

Brudekjole-katastrofe

Det skulle vise seg at tiden før det storslåtte bryllupet ikke akkurat ble drama-fritt for bruden. I den nyeste episoden av podkasten «Vanessa og Synnøve» avslørte hun overfor lytterne at hun opplevde et rent kjole-helvete.

Brudekjolen til Rudjord er verdt 200.000 kroner, og ble bestilt fra en ekslusiv brudesalong i New York. Da kjolen ankom Norge oppdaget hun fort at kjolen ikke passet, og endte opp med å sende den inn til en skredder.

Resultatet av dette fikk 46-åringen til å se rødt, og i podkasten forteller hun at salongen hadde ødelagt den dyrebare brudekjolen.

– Bak på kjolen er det revnet opp, det er et svært hull bak. Kjolen er ødelagt, og den er ikke ferdig heller, forteller hun.

Prislappen på omsyingen av brudekjolen ble heller ikke billig, noe Rudjord betalte over 20.000 kroner for.

Les også: Utroskap, grove anklager og nazi-sjokk: 70 år med skandaler for dronningen

Som nevnt blir Rudjord og Forsang omsider mann og kone etter å ha vært kjærester i 11 år. De har sønnen Harley (6) sammen. At de skal bli mann og kone i Paris er ikke helt tilfeldig, for i 2019 fridde 41-åringen fridde under en ferie i Frankrike.

Dette er 46-åringens tredje ekteskap. På starten av 2000-tallet var hun gift med Thomas Giertsen (50), men ekteparet varte bare i fem år og de skilte lag i 2006. Kort tid etter fant hun lykken igjen med Runar Vatne (48), og de var gift i tre år. De har datteren Luca (13) sammen.