Se øyeblikket der Bendriss «rømmer» i videoen under:

Mandag ble en ny episode av «Spøkelsesjegerne» sluppet på strømmetjenesten Discovery+.

I episoden tar Lilli Bendriss (75), Victoria Skau (22) og Robin Hofset (30) turen til Elingaard herregård utenfor Fredrikstad, der det sies at eieren fra 1700-tallet, Birgithe Christine Kaas, fortsatt går igjen på den svære eiendommen.

Les også: Produksjonen må bryte inn etter utfrysning på «Robinson»: – Ikke mitt stolteste øyeblikk

Men møtet med herregårdens kjeller blir for mye for Lilli Bendriss, som har vært borti det meste gjennom flere år med «Åndenes Makt». I kjelleren får nemlig 75-åringen inn indre «bilder» av ting hun ikke vil ha noe som helst med å gjøre.

Se hva som egentlig skjer på Elingaard herregård i videoen øverst i saken!

– Skal bevise paranormal aktivitet

«Spøkelsesjegerne» hadde premiere på TVNorge for to uker siden, og er på mange måter en videreføring av «Åndenes Makt» på samme kanal. Men det er likevel et annet konsept.

– Jeg gjør jo min jobb som jeg alltid har gjort. Jeg går inn og finner ut av hva det er som foregår her, hvem som er her, fortalte Bendriss til Nettavisen før tv-programmets premiere.

– Forskjellen er jo at i «Åndenes Makt» så finner vi historien, vi hjelper dem med å forsvinne eller gå tilbake dit de skal være. Også sjekket vi ut om det jeg har sagt stemmer. Mens her skal vi jo bevise at det er paranormal aktivitet, la hun til.

Les også: Dette skal Solveig Kloppen gjøre i Discovery

Dette gjør de både ved at Bendriss gjør det hun gjør, kjenner på energier og prøver å snakke med de som eventuelt går igjen, og ved hjelp av instrumenter som Robin Hofset bruker.

Blant instrumentene har Hofset blant annet en såkalt REM-pod, som gir signaler i form av både lyd og lys dersom noe beveger seg innenfor et elektromagnetisk felt rundt podden.

– Det er litt gresk for meg... Så jeg tenkte at vi får nå se. Men det har vært forbløffende, ifølge Bendriss.

Visste ikke bakgrunnen

Med seg på laget har hun som nevnt Victoria Skau og Robin Hofset. Mens sistnevnte overfor Nettavisen har beskrevet seg selv som en skeptiker, har Skau alltid vært begeistret for det uforklarlige og åndelige og utforsket mye på egen hånd.

– Jeg har fulgt med på «Åndenes Makt», og Lilli Bendriss, så lenge jeg kan huske, sa hun til Nettavisen før premieren.

– Så jeg er jo i mitt ess. Det her er det beste jeg vet, la hun til.

Også Skau påpekte forskjellen på «Åndenes Makt» og «Spøkelsesjegerne», og kunne overfor Nettavisen avsløre at Bendriss enkelte ganger ikke visste like mye om bakhistorien til stedene de dro. Ovennevnte Elingaard herregård var et av de tilfellene der Lilli Bendriss ikke visste.

Les også: «Fangene på fortet» er tilbake etter ti år: Dette er kjendisdeltakerne

– I «Åndenes Makt» har de ikke noe informasjon. De vet ikke hvor de skal, og de vet ikke historien bak. Det gjør vi. Men det er et par steder der Lilli har fått mindre informasjon – så vi kan få se hva hun opplever, sa Skau til Nettavisen og la til:

– Og herregårdene var et av de stedene. Der visste ikke Lilli at det handlet om djevelen og de mer onde kreftene.

Den aktuelle episoden av «Spøkelsesjegerne» ligger allerede ute på Discovery+, og sendes på TVNorge 29. november.