Storbonde Tiril Sjåstad Christiansen (23) valgte denne uken Erik Anders Sæter som førstekjempe. Det førte også til at sistnevnte tok ukesoppdraget litt mer med ro enn andre.

- Du skal i tvekamp, så jeg skjønner at du ikke gidder å jobbe, Erik. Men du skal ikke i tvekamp, Ole, sier Sørland.

Sæter og Klemetsen hadde nemlig lagt seg ned på gresset for å hvile litt, da Sørland kom bort til dem. Hun likte svært dårlig at de lå og solet seg mens de andre Farmen-deltakerne jobbet.

- Sorry, Ole, jeg liker deg kjempegodt, men jeg kjenner jeg blir så forbannet. Du har vært så giret på å klare ukesoppdragene helt til nå, og så gir du bare faen, sier hun oppgitt.

- Ikke fortell meg hva jeg skal gjøre

Sørland trengte nemlig hjelp til å få rengjort kjøkkengulvet, og hadde allerede brukt mye tid på det selv. Hun forklarte at de virkelig trengte Klemetsens hjelp.

- Men da kommer jeg, responderte den tidligere bokseren.

Det var visst ikke nok for Sørland, og hun lurte derfor på hvorfor han ikke hadde kommet før.

- Maten vi får på grunn av dette ukesoppdraget, som vi skal ha inn i finaleuka, tror dere at dere bare skal fleske dere på kjøttet da? Jeg synes det er så dårlig, fortsatte hun.

- Ikke fortell meg hva jeg skal gjøre!, svarte Klemetsen.

- Jo, jeg forteller deg det, fortsatte hun.

Ba om unnskyldning

Sæter klarte å holde seg i ro og ikke blande seg inn i diskusjonen mellom Klemetsen og Sørland, men til kamerateamet får han ut frustrasjonen.

- Ole har ligget der i knapt 20 minutter. Jeg synes det blir helt dust å oppføre seg sånn. Han er snart 47 år og har løftet kanskje to tonn de siste tre dagene. Jeg synes det er piss. Fuck off, demp deg, hold kjeft, sier han og viser til oppførselen til Sørland.

Også Klemetsen selv ble satt ut av den plutselige kjeften han fikk fra Farmen-konkurrenten.

- Jeg fikk rimelig sjokk da Kathrine kom og hadde den utblåsningen. Jeg tror hun trengte å få en utblåsning på noen, og jeg er en stor og sterk mann som tåler en utblåsning mot meg. Så dette lot jeg gå, sier han til kamerateamet etter episoden.

Senere samme dag fikk han også en unnskyldning fra Sørland.

- Sorry for at det gikk en kule varmt for meg i dag altså. Det gulvet på kjøkkenet ble aldri renere, og jeg trengte bare litt hjelp. Jeg så deg ligge der og så ble jeg litt sint og stresset, forklarer hun.

Klemetsen var ikke vond å be om tilgivelse, og de to ble venner igjen.

Ku løp løpsk

Det var imidlertid ikke bare Kathrine Sørland som gikk til «angrep» på noen inne på Farmen-gården. Hun fikk nemlig kjørt seg selv, da en ku begynte å løpe løpsk da noen av deltakerne skulle få kua til å frakte liljeblader på ei kjerre. Kua rev seg løs og begynte å løpe mot Kathrine.

Hun kom seg heldigvis unna, og kua løp av gårde mot skogen, før de andre som var i nærheten prøvde å få kontroll på den.