Fredag 23. oktober, samme dag som iPhone 12 med 5G kom i butikkene, inviterte Telenor til pressekonferanse. Der skulle de legge frem sine planer for det de selv omtalte var den viktigste investeringen i Norge det neste tiåret.

En uke tidligere hadde Telia allerede åpnet sitt 5G-nett over store deler av hovedstaden og Bergen.

Les også: iPhonen din har en skjult «knapp» du neppe vet om – og den er genial

Oslo og Bergen først ut

Telenor lovet at de to største byene i landet skulle få åpnet sitt 5G-nett i november.

På det tidspunktet hadde selskapet ingen basestasjoner i Bergen. I Oslo hadde de et lite testområde i Spikersuppa utenfor Stortinget.

Nå i begynnelsen av desember, er det ingen 5G-dekning å spore på Telenors eget dekningskart i Bergen. Dekningskartet til Telenor kan tyde på at det har kommet opp én ekstra basestasjon som har utvidet 5G-dekningen i Oslo opp mot Slottsparken.

- Var løftet om Oslo i november bare en gimmick fordi dere lå etter Telias utbygging?

- Nei, vi ønsket å fortelle om planene fremover, og Oslo er i gang. Vi har vært nøye på testing og planlegging, og kommer fremover svært tungt. Dette kommuniserte vi også på pressekonferansen. Kvalitet er førende i alt vi gjør når vi bygger 5G, men det er riktig at du må vente noe før vi har bred dekning i Oslo, sier Telenors informasjonsdirektør Anders Krokan til Nettavisen.

Test: Apple iPhone 12 Pro Max

- Det stemmer at det har kommet opp én basestasjon, og flere kommer til jul, sier Krokan, som legger til at de jobber p å få på plass Bergen.

Han lover at 2021 blir året:

- Fra årsskiftet og fremover skyter utbyggingen fart i Oslo, og allerede i Q1 (januar-mars) blir det ok dekning flere steder i Tigerstaden, og dekningsgraden øker gjennom året, sier Krokan.

Stor økning i dekningen hos Telia

Telia åpnet i midten av oktober sitt 5G-nett i hovedstaden. Da var det bredt belte dekket fra sentrum nordøst oppover Groruddalen.

Siden den gang har selskapet også bygget ut spredt både vestover og sørover.

- Vi har nå dekning i alle bydeler, og veldig god sammenhengende dekning i sentrum. Vi vil ha dekket innenfor Ring 3 fra januar, sier informasjonssjef Henning Lunde i Telia til Nettavisen.

Han forteller at de har satt opp rundt 250 basestasjoner i Oslo

- Vi skal lede an på 5G-utbyggingen, det kan vi love våre kunder. Allerede neste år vil 50 prosent av befolkningen få 5G der de bor, og vi skal være først med et nasjonalt 5G-nett, sier Lunde.

Test: Apple iPhone 12 Pro