Tor Hammerø

Herlig og originalt påfyll

Plateanmeldelse

Karl Bjorå, lengst til høyre, sammen med sitt Aperture.

Karl Bjorå, lengst til høyre, sammen med sitt Aperture.

Karl Bjorå har vist seg fram i «supergruppa» Megalodon Collective, men her får vi i enda større grad vite hvem denne spennende gitaristen er.

28 år unge Karl Bjorå fra Evje ikke langt fra Kristiansand, kanskje ikke verdens jazzmetropol akkurat, har som resten av bandet sitt sin formelle bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim. Han er en del av nok en usedvanlig spennende generasjon som er i full gang med å sette sitt helt spesielle bumerke på norsk jazz.

Med åtte egne komposisjoner tar Bjorå oss med inn i et eget univers - en verden som byr på spennende utfordringer både melodisk, harmonisk og rytmisk. Den originale besetninga med Bárður Reinert Poulsen fra Færøyene på bass, Andreas Winther på trommer og Adrian Løseth Waade på fiolin og bratsj, sørger for et luftig og åpent miljø der det kollektive uttrykket er like viktig som det solistiske.

Det betyr på ingen måte at de fire ikke får rom og plass til å si sitt. Alle får rom og fyller det på personlige vis. Sjøl om musikken er kompleks, så oppleves den likevel som tilgjengelig og suggererende. Gitaristen, komponisten og bandlederen Karl Bjorå henter impulser fra både moderne jazz og moderne klassisk musikk og etablerer seg med dette som ei enda viktigere stemme i den unge norske jazzen - et norsk svar på Bill Frisell. Både han og musikken hans skal bli spennende å følge i åra som kommer.

PS Dessuten synes jeg Trump skal avsettes så snart som mulig.

Karl Bjorå´s Aperture The Most Obvious Solution Øra Fonogram/Musikkoperatørene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.