Fredag holdt helseminister Bent Høie, Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg og helsedirektør Bjørn Guldvog pressekonferanse for å oppdatere om koronasituasjonen.

Her anmodet helsemyndighetene folk om å bli hjemme og frarådet nordmenn om å dra på hytta.

– Husk at også du kan bli syk. Derfor er det lurt å bli hjemme. Ordføreren i Rollag har kommet med en oppfordring til hyttefolket; ikke kom til oss nå. Det kan være ett menneske som sprer smitte og bidrar til at lokalsamfunnet bryter sammen. Dette er kjempeviktig, sa Guldvog.

Les også: Helsedirektøren: - Ikke dra på hytta - lokalsamfunnet kan bryte sammen

Også kommunelegen i Hemsedal ba instendig hytteeiere om å holde seg hjemme.

– Helse og legetjenesten har ikke kapasitet til å betjene ventet konsekvens av korona. Dette er en absolutt henstilling som gjelder din og andres helse, var meldingen hans fredag.

Til sine 519.000 følgere på Instagram la Herman Flesvig samme dag ut et bilde av et snødekt vinterlandskap fra hyttevinduet sitt og skrev «Trives». Komikeren fylte 28. den 13. mars.

– Herman er i en spesiell situasjon

Manager Laila Robe Ludvigsen bekrefter til Nettavisen at Herman Flesvig er på hytta sammen med en liten vennegjeng, men understreker at han dro til fjells før advarslene om å ikke dra på hytta kom.

– Herman er i en spesiell situasjon fordi han er en såpass offentlig profil at folk har lyst til å komme bort til ham. Så vi vurderte det slik at det var bedre at han dro på hytta for enklest å kunne beskytte andre og seg selv.

– Hva tenker dere om signaleffekten av å legge ut bildet på fredag til over en halv million nordmenn samtidig som alle advarslene kom?

– Det er klart at man kan være etterpåklok, men Herman er kjent for å spre humor og glede og det var ingen annen intensjon enn det. Herman oppfordrer alle til å følge myndighetenes råd, sier Ludvigsen til Nettavisen.

Manageren understreker at Flesvig ikke er i karantene og ikke har symptomer, men at de har vurdert det slik at det er bedre at han blir der han er enn å flytte på seg nå.

907 personer smittet

Lørdag melder Folkhelseinstituttet at 907 personer er smittet av koronavirus i Norge – 157 nye tilfeller det siste døgnet. Dagsrapporten omfatter alle nye tilfeller meldt fram til midnatt dagen før.

Gjennomsnittsalderen for tilfellene er 46 år. Om lag to tredeler av de smittede er menn.

Se de siste oppdateringene i Nettavisens nyhetsstudio

Fredag kveld kom meldingen om at Danmark og flere andre land stenger grensene sine. Russland stengte lørdag grensen mot Norge. Alle som kommer til Norge og som har vært i land utenfor Norden skal i karantene ved ankomst til Norge.

Om intensivkapasiteten, sa Guldvog fredag at det er 250 intensivsengeplasser og i tillegg 500 intermediærplasser som kan brukes.

– Vi anslår at vi har cirka 400 til 450 plasser tilgjengelig per i dag, sa Guldvog og understreket at dette kan utvides.

Ny tjeneste fra Nettavisen: Få de viktigste koronanyhetene på sms!