I denne saken finner du noen av de mest aktuelle kjendis-snakkisene fra inn- og utland akkurat nå.

Hertuginne Meghan (39), som er gift med britiske prins Harry (35), er en av 100 kjendiskvinner som forteller overfor Marie Claire hvorfor de stemmer under årets presidentvalg.

Med det røper hun samtidig at hun faktisk skal stemme, noe som er svært uvanlig for medlemmer av en kongefamilie.

– Jeg vet hvordan det er å ha en stemme, og også hvordan det føles å ikke ha en stemme. Jeg vet at så mange menn og kvinner har satt livene sine i fare for å la oss bli hørt. Og den muligheten, den fundamentale rettigheten, ligger i våre hender ved å utøve vår stemmerett og få alle stemmer til å bli hørt, sier hun om viktigheten ved å bruke stemmeretten.

Les også: Prinsesse Dianas brudepike var gjest på Jeffrey Epsteins «sex-øy»: – Jeg var ung og naiv

Bryter kongelig tradisjon

Meghan er amerikansk statsborger, inngiftet i den britiske kongefamilien og har også trukket seg tilbake fra sine kongelige plikter, men likevel er det overraskende for mange at hun skal stemme ved årets valg – der det for øvrig står mellom kandidatene Donald Trump (74) og Joe Biden (77).

Som medlem av en kongefamilie er det nemlig ikke vanlig å ha et politisk standpunkt offentlig.

«Dronningen må forholde seg nøytral og med respekt når det gjelder politiske forhold», heter det på kongehusets nettsider.

Ifølge People er det imidlertid ingen lov som sier at de øvrige medlemmene av kongefamilien ikke kan stemme.

Les også: Zara Larsson trakk seg tilbake etter kritikken

Nå som Meghan og Harry har trukket seg tilbake fra sine kongelige plikter og flyttet til USA er det heller ikke særlig overraskende at førstnevnte, som tidligere har snakket høyt om politiske spørsmål, vil stemme ved årets presidentvalg.

Det er foreløpig ikke kjent hvem hertuginnen stemmer på.

Åpen om psykisk lidelse

Lady Gaga (34) ga tidligere i sommer ut albumet «Chromatica», der en av låtene har fått navnet «911». I et radiointervju med DJ Zane Lowe (47) forteller hun at låten handler om det antipsykotiske legemiddelet Olanzapin.

Det skriver danske Se og Hør.

– Den handler om medisinen jeg tar. Jeg tar Olanzapin fordi jeg ikke alltid bestemmer hva hjernen min gjør. Jeg tar medisin for å holde den prosessen tilbake, sier sangstjernen.

Les også: Countrystjernen måtte reddes av politiet etter å ha gått seg vill på egen eiendom

Sliter med PTSD etter voldtekt

Ifølge Felleskatalogen brukes det antipsykotiske legemiddelet blant annet ved behandling av schizofreni og ved moderate til alvorlige maniske episoder. I tillegg forebygger det episoder hos pasienter med bipolare lidelser.

– Jeg vet at jeg har mentale problemer, og det betyr noen ganger at jeg ikke fungerer helt som jeg skal, forteller «Born This Way»-sangeren åpenhjertig om medisinene hun går på.

34-åringen har tidligere avslørt at hun sliter med posttraumatisk stresslidelse (PTSD) etter å ha blitt utsatt for flere seksuelle overgrep da hun var 19 år gammel. Som følge av dette fikk hun på et tidspunkt et psykisk sammenbrudd.

Det var da psykiateren fant et legemiddel som hjalp:

– Det er noe av det verste jeg har opplevd. Jeg skrek da de sendte en psykiater inn til meg og ba om å få en «ekte lege» i stedet. Jeg forsto ikke hva som skjedde, for jeg mistet følelsen i hele kroppen. Da ble jeg beroliget med Olanzapin.