Hertuginne Meghan (39) har sendt inn en klage til den britiske TV-kanalen ITV etter at programleder Piers Morgan (55) angrep henne for kritikken mot kongefamilien – for så å si opp jobben.

Det skriver blant andre CNN.

Morgan gikk hardt ut mot hertuginnen i programmet «Good Morning Britain» mandag, der han blant annet stilte spørsmål ved om uttalelsene hennes angående selvmordstanker var sanne. I tillegg har han vært svært krass på Twitter, der han skriver at han ikke tror på et ord hun sier i et nylig intervju med Oprah Winfrey (67).

Morgan stormet tirsdag ut av studio etter å ha blitt konfrontert med kritikken mot Meghan. Se scenen her:

I programmet sa også 55-åringen at han ikke tror på beskyldingene Meghan kommer med mot den britiske kongefamilien, som blant annet handler om rasisme.

Les også: Flertallet av briter vil fjerne de kongelige titlene til Harry og Meghan

Stormet ut av TV-studioet

Klagen til TV-kanalen ITV handler ifølge britiske medier om hvordan Morgans uttalelser kan virke på andre som sliter med psykiske problemer. Kritikken av hertuginne Meghan og rasismepåstandene skal ikke være omtalt i klagen.

Den tidligere tabloidavisredaktøren Piers Morgan har lenge kritisert Meghan etter at hun brøt kontakten med ham etter at hun møtte prins Harry, som hun giftet seg med i 2018.

Les også: Piers Morgan forlater «Good Morning Britain»

Morgan stormet ut av studio tirsdag etter en krangel med en annen programleder, som forsvarte hertuginnen. Onsdag tvitret han at han står ved det han har sagt og vil kjempe for ytringsfriheten.

– Mandag sa jeg at jeg ikke trodde på det Meghan Markle i intervjuet med Oprah. Jeg har hatt tid til å tenke over dette, og jeg tror fortsatt ikke på henne, skriver han.

(©NTB)