Det har ikke akkurat vært stille i den britiske kongehusleiren etter at prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) kom med den sjokkerende og uventede uttalesen om at de velger å trekke seg tilbake fra kongehusket, og ønsker å bli økonomisk uavhengige.

Nyheten smalt ned som en bombe, og verken dronning Elizabeth (93) eller tronarving prins William (37) skal ha blitt informert på forhånd.

Lørdag ble det kjent at hertuginne Meghan har signert en avtale med Disney der hun skal være stemmen i et kommende filmprosjekt, i bytte mot en donasjon for å hjelpe elefanter i Botswana.

Det skal trolig være snakk om en millionavtale, ifølge Expressen.

Fyrer opp rundt spekulasjonene

Hertuginnens nye samarbeid med Disney har skapt oppstandelse i sosiale medier, der en video fra juli i fjor får flere til å spekulere på om avtalen skal ha blitt gjort lenge før Harry og Meghan kunngjorde at de skulle trekke seg tilbake fra det britiske kongehuset.

Videoen ble filmet da det britiske hertugparet dukket opp på verdenspremieren på storfilmen «Løvenes konge» i London.

Videoen og bildene som ble tatt fra eventet, der hertugparet blant annet hilser på den verdenskjente popstjernen Beyoncé og rapperen Jay Z, viser Harry i en samtale med filmmogulen Bob Iger.

I sosiale medier er det flere som mener at prins Harry forsøker å godsnakke med Iger, og legger inn gode ord for sin kone.

Britiske medier, deriblant Daily Mail, fyrer også opp under spekulasjonene rundt samtalen mellom prins Harry og Iger, og hevder at det skal bli sagt en rekke ting mellom de to bekjente.

- Hun er veldig interessert, mener Daily Mail prinsen uttaler til Iger i en video som viser at han snakker med filmmogulen. Ifølge nettstedet skal Harry også ha uttalt at Meghan er flink til å dubbe filmer.

Krisemøte på Buckingham

Verken hertuginne Meghan eller prins Harry har uttalt seg om de mange spekulasjonene rundt møtet mellom prins Harry og Bob Iger.

I dag står hertugparet trolig overfor helt andre bekymringer.

Mandag har dronningen innkalt til krisemøte med familien, i håp om å kunne komme til enighet etter de mange tumultene som oppstod etter kunngjøringen ble kjent.

Både dronningen og prins William har uttrykt sin misnøye. Kilder nær kongefamilien sier til The Daily Mail at dronningen nærmest skal ha forlangt at de kommer til en løsning.

- Jeg har aldri sett kongehuset i så dårlig stand, sier kilden til avisen.

Ifølge BBC skal prins Harry, prins William og prins Charles være til stede på møtet, mens Meghan skal via telefon fra Canada.