Gå til sidens hovedinnhold

Hertuginne Meghan tapte første del av saken mot Mail On Sunday

Hertuginnen av Sussex har tapt den første rettsaken mot utgiveren av tabloidavisen Mail On Sunday.

Det skriver Sky News fredag ettermiddag.

En høyesterettdommer har strøket tre av Meghans punkter i saken hun fører mot Mail On Sunday.

Saken går ut på et brev Hertuginnen skrev til sin far, Thomas Markle, som tabloidavisen igjen publiserte.

Dommer Mark Warby skriver i fredagens kjennelse at selv om deler av saken nå er avvist, så vil de kunne komme for retten senere såframt det juridiske grunnlaget er bedre.

Markle skulle ha fulgt sin datter til alteret da hun giftet seg med Storbritannias prins Harry i mai 2018, men han trakk seg i siste liten og viste til hjerteproblemer.

Han har senere uttalt i intervjuer at han har følt seg utstøtt av datteren etter bryllupet.

Les også: Harry og Meghan svartelister britiske storaviser

Svartelistet

Hertugparet av Sussex, Harry og Meghan, har allerede svartelistet fire store, britiske tabloidaviser de hevder har publisert feilaktige artikler med falske nyheter.

De fire profilerte avisene som paret fra nå av vil ha «null samarbeid med», er The Sun, Daily Mail, Mirror og Express.

Hertugparet sier det er fordi de nekter å «tilby seg selv som valuta for en økonomi basert på klikkagn og forvrengning».

I et brev til redaktørene skriver parets advokat at «det ikke handler om å unngå kritikk. Det handler ikke om å stoppe offentlige samtaler eller å sensurere korrekt dekning. Media har all rett til å skrive om og å ha en mening om hertugparet av Sussex. Men det kan ikke være basert på løgn».

Brevet er sitert av The Guardian.

Les også: Klar melding fra prins Harry: – Dette må dere aldri, aldri, aldri glemme

Droppet titlene

Videre heter det at «de innflytelsesrike avisene over mange år har forsøkt å isolere seg fra å ta ansvar for det de sier eller trykker, selv når de vet at det er forvrengt, usant eller inngripende hinsides all fornuft».

Hertugparet har sluttet å bruke de kongelige titlene formelt og flyttet til Meghans hjemby Los Angeles.

Årsaken til endringen i tittel er at de ikke lenger er arbeidende medlemmer av kongefamilien, het det i en pressemelding fra januar. De mottar heller ikke offentlige midler for å utføre kongelige oppdrag, og representerer ikke formelt dronningen.

Paret skal også etter eget ønske betale tilbake en del av pengene som er brukt til å renovere landstedet Frogmore House, sør for Windsor Castle.

Landstedet er parets hjem i Storbritannia, og er blitt pusset opp for 2,4 millioner pund (som tilsvarer rundt 27 millioner norske kroner).

Les også: PR-ekspert: – Meghan Markle kan tjene opp mot én milliard på ett år

Kommentarer til denne saken