Dramatikken i den nye sesongen av «Paradise» er for alvor i gang for årets deltakere etter flere opphetede diskusjoner inne på hotellet. På et tidspunkt måtte også produksjonen gripe inn og stoppet «Paradise»-spillet i flere timer etter en eksplosiv krangel.

Dersom du er en av dem som har fulgt med på den nye sesongen har du definitivt lagt merke til Eléah Sophie Winther (23), som er en av deltakerne som har fått mye tid på skjermen.

Les også: Mottar massiv respons etter «Paradise»-deltakelsen: Hylles av FRI-lederen

23-åringen fra Bergen har stått i hardt vært inne på resorten de siste ukene, og i onsdagens episode er det Winther som må pakke kofferten å sjekke ut av realityprogrammet.

Glipp fra produksjonen

Til Nettavisen hevder 23-åringen at hennes opphold kunne vært helt annerledes dersom produksjonen ikke hadde gjort en feiltakelse i forkant av innspillingen.

– Vi sjekket inn i to ulike gjenger. I den andre gjengen hadde fotografen på produksjonen klart å vise et bilde av meg til de andre deltakerne så de visste om at jeg var der før de kom inn. Det tror jeg ødela sykt mye for meg, sier hun.

Da startcasten til programmet ankom Mexico ble deltakerne delt inn i to grupper som ble stuet inn på hvert sitt oppholdssted. Der bor deltakerne i et par dager, isolert fra de andre deltakerne, før de sjekker inn på «Paradise».

Deltakerne fikk derimot ikke lov til å prate med hverandre om detaljer som omhandler programmet. På dagtid var det også to deltakeransvarlige som passet på deltakerne frem til klokken elleve på kvelden.

Winther hevder at det kom klart frem i den andre gruppen at hun hadde kjennskap til flere av deltakerne - noe hun selv hadde planer om at hun skulle holde skjult for de andre deltakerne. Ifølge Winther ble den fordelen en stor trussel for de andre inne på hotellet.

– Jeg tror absolutt at min reise der inne hadde vært helt annerledes dersom det ikke hadde skjedd. Jeg tror rett og slett at mange følte seg såpass truet av at jeg kjente så mange der inne, og da fungerte ikke min plan om å gå stille i gangene, forklarer hun.

Les også: TikTok-stjernens skjebnesvangre valg: – Tror ikke jeg vil angre

– Jeg kommer til å sende et vippskrav på 250. 000 kroner etterpå, sier hun lattermildt og hevder at produksjonen kostet henne seieren.

Nettavisen har presentert påstandene fra Eléah Sophie Winther for Viaplay Group som ikke ønsker å kommentere saken.

Følte seg skuffet

Som nevnt kjente 23-åringen til flere av deltakerne inne på hotellet. Blant andre Philip Eskildsen (21) og Kimberly Dale (23), som hun allerede før avreisen til Mexico visste at skulle være med. Men også Martin Elvik Hagen (24) og Jeanette Elise Hildebrandt (27) viste det seg at hun hadde bekjentskap til.

Men planen om å holde bekjentskapene hemmelig gikk altså ikke helt slik Winther hadde sett for seg. Overfor Nettavisen og i flere andre medier har Winther flere ganger uttrykt skuffelse over deltakelsen i programmet.

Overfor Nettavisen avslører Winther at hun og Eskildsen hadde avtalt å spille sammen i forkant av innspillingen. Planen var at de skulle komme langt i spillet sammen

Ettersom de havnet i ulike allianser skjedde nærmere det motsatte, og istedenfor havnet de i flere krangler som har vekket oppsikt på TV.

– Sånn det egentlig begynte var med at vi kjente hverandre litt fra før vi dro inn på «Paradise», fordi vi møttes på intervju før vi dro inn. Så da vi kom inn så tenkte vi at vi kanskje kunne spille litt sammen, men vi havnet fort i forskjellige allianser. Og vi klikket bare ikke sammen og kom overhodet ikke overens der inne, har Eskildsen beskrevet forholdet deres til Nettavisen tidligere.

Da Nettavisen snakket med Winther i forbindelse med onsdagens episode forteller hun at vennskapet med Eskildsen er skværet opp, men at hun er skuffet over hvordan han behandlet henne der inne.

– Vi har skværet opp, men jeg ringer ikke han om jeg er i en krise. Vi hadde det veldig fint i forkant av programmet, men når vi kom ned dit så var det en stor skuffelse generelt sett, sier hun og legger til:

– Jeg tror hjernen min var så innstilt på at vi skulle gjøre dette sammen også ble det bare dritt, nei jeg trivdes ikke i det hele tatt.

– Jævlig slitsomt

Winther har som nevnt hatt en sentral rolle i mye av spillet inne på «Paradise», noe som har resultert i mye tid på skjermen. 23-åringen syntes det er stas med mye skjermtid, men legger ikke skjul på at det har kostet krefter.

– Det er jo gøy med litt oppmerksomhet, men jeg syntes egentlig at hele greia (deltakelsen journ. red. anm.) har vært jævlig slitsomt, sier hun og legger til:

– Det er alltid noe som skjer og det har aldri gått en eneste episode hvor jeg har gjort et eller annet som er feil. Som for eksempel å le på feil tidspunkt eller si noe folk har tatt seg nær av.

Winther tror det er mye som kunne vært annerledes. Blant annet hvis flere hadde møtt henne med respekt, men også hvis produksjonen hadde klippet henne annerledes.

Hun føler produksjonen har forsøkt å vise de andre deltakerne fra sin beste side, men ikke henne.

– Altså de tingene som skjer har jo skjedd, men hadde de tatt med hvordan de andre snakket om meg og til meg på TV så ville seerne fått et helt annet inntrykk av alt som har skjedd, sier hun til Nettavisen.

Les også: Kimberly Dahle måtte få legehjelp før reality-exiten: Trosset produksjonen

Bombadert med hatmeldinger

Med mye tid på skjermen, som en sterk spiller med «uheldig» klipping, avslører Winther at hun har fått gjennomgå mye etter at den nye sesongen rullet ut på norske TV-skjermer.

– Jeg har fått konstant dritt i alle medier. I Instagram-kommentarfelt, på meldinger og på Tiktok. Jeg får til og med brev i posten, sier hun.

Winther hevder at hennes sterke personlighet og faktumet at hun skiller seg mye ut fra de andre deltakerne er grunnen til at hun mottar hets.

På spørsmål om hvordan 23-åringen takler det forteller hun at det varierer, og at det går mye opp og ned. Ofte handler meldingene om kropp og kjønnsidentitet.

På søndag publiserte hun et lengre innlegg på sin egen Instagramkonto for å be om fred:

Klar for å reise hjem

Da Winther snakker om realityexiten legger hun ikke skjul på at hun var klar for å reise hjem. Overfor Nettavisen røper hun at hun hadde forsøkt å trekke seg ved flere tidligere anledninger.

– På et tidspunktet var jeg så lei, men det var alltid en av deltakerne eller folk i produksjonen som snakket meg ned igjen ved å si at det var viktig for mange andre at jeg var der, sier hun.

I onsdagens episode er det en sjokkert 23-åringen som må reise hjem, men innrømmer i ettertid til Nettavisen at hun ikke ville holdt ut noe særlig lenger.

Nå som hun er ferdig med reality-deltakelsen håper hun på at mye av oppmerksomheten rundt henne tar slutt.