Etter «Paradise Hotel»-finalen har det gått rykter om trusler i juryen. Se hva de involverte sier i videoen under:

I onsdagens finale av realityserien «Paradise Hotel» var det bare én stemme som skilte de to finaleparene.

Til slutt var det Victoria L. Langfjell og Markus Nikolai Grønberg som sto igjen som vinnere foran Imani Edvardsen og Erik Anders Sæter – men skal vi tro sistnevnte ville utfallet vært et helt annet hvis ikke det var for at juryen fikk et halvt døgn på å tenke på hvem de skulle gi stemmene til.

Les også: Avviser sex-sensur på «Paradise Hotel»: – Viser innhold som er relevant

Sæter forteller nemlig at han hadde sikret seg totalt seks av jurystemmene dagen før den store finalen.

– Jeg vet at jeg gjorde stemmesankingen min rett. Jeg vet at jeg ble lovet seks stemmer. Og hvis vi hadde hatt avstemningen etter juryfesten, så hadde jeg vunnet, sier han.

– Får vondt når jeg tenker på det

Dagen før den store finalen returnerte nemlig alle de utslåtte deltakerne til hotellet for en siste fest.

Denne festen ble for finaleparene en god mulighet til å sikre seg de avgjørende stemmene til dagen etter, og Erik Anders Sæter og Imani Edvardsen ble forsikret om at de blant annet skulle få stemmen til jurymedlem Ådne Onarheim. Dette bekrefter også Ådne Onarheim selv overfor Nettavisen i dag.

– Jeg gikk selv direkte til Erik og Imani og sa at de skal få min stemme. Og jeg hadde en lang tale til Erik der jeg sa at han kunne slappe av, for jeg skulle 100 prosent stemme på dem. Det var dumt, for jeg kunne ikke holde det jeg hadde lovet, og jeg får vondt når jeg tenker tilbake på det, sier han.

Les også: Ble nedlesset med spørsmål etter disse bildene

Etter festen reiste alle jurymedlemmene tilbake til hotellet de bodde på, der Onarheim ombestemte seg.

– Jeg vet at noe endret seg da de dro på juryhotellet. Og det er kjipt at den ombestemmelsen har skjedd når det ikke har vært kameraer til stede. For de fikk tolv timer sammen i juryen der. Jeg tror det beste hadde vært å separere alle etter festen. Men sånn er det, sier Erik Sæter overfor Nettavisen.

– Utrivelig flytur hjem

Ifølge Sæter har det nemlig vært snakk om at enkelte av jurymedlemmene har påvirket hverandre relativt kraftig i løpet av tiden de tilbragte sammen på juryhotellet. Ryktene han har hørt går på at det skal ha gått så langt at enkelte skal ha blitt truet til å stemme på paret som vant fremfor ham.

Les også: Produksjonen måtte ta grep etter tv-krangel

– Jeg trenger ikke si at det er sant, jeg kan ikke gå god for det. Men visstnok fikk Ådne beskjed om at hvis han stemte på meg, så blir det en utrivelig flytur hjem. Og det kan være sant, jeg vet ikke. Jeg vet bare at Ådne endret mening etter den bussturen, og at han sto under finalen og gråt, sier han.

– Det er jævlig kjipt, i så fall, legger Erik Anders Sæter til.

Ådne Onarheim kan på sin side avkrefte at han ble truet til å stemme på vinnerparet.

– Jeg hadde ikke snakket med noen andre, og ingen andre påvirket meg til å ta dette valget, sier han.

Avkrefter ryktene

Josh-Kevin Ramirez Talm, som ifølge ryktene skal ha vært den som angivelig truet Onarheim, sier seg enig:

– Det er ingen som har tvunget noen til å stemme på noen som helst. At jeg var med å påvirke Ådne til å stemme på vår egen allianse, som han også var en del av, var rent taktisk. Ingen har truet noen. Og det kommer Ådne også til å si. Det er ikke noe korrupsjon i det hele tatt, fastslår Ramirez Talm.

Les også: Svenske «Paradise Hotel» dropper ny sesong etter overgrepsanklager

– Jeg og Josh har hatt en god dialog hele veien, og jeg har selvsagt spurt om han blir sur hvis jeg stemmer på Erik. Han sa det var mitt valg. Vi tar alle våre egne valg, og han ba meg aldri om å ikke stemme på Erik, legger Ådne Onarheim til.

Også deltakerne Ludvig Dyreng og Maiken Utsi, som begge var i juryen, avkrefter ryktene om trusler.

– Det var ikke noe særlig snakk om finalen der. Det var mest prat om at folk var bitre for at de hadde røket ut. Det var ikke noe manipulering eller noe sånt, sier Dyreng til Nettavisen.

– Jeg har jo fått høre i ettertid at noen skal ha blitt truet, men jeg synes det er å dra det altfor langt. Jeg tror at de som har stemt har stemt på dem de ville stemme på. Ikke fordi de var redde for å bli banket opp eller fikk noen trusler. Det er jævlig rart, i så fall, legger Maiken Utsi til, før hun fortsetter:

– Jeg tror egentlig at alle ga litt faen i hvem som vant, for vi i juryen kom ikke til å få noe penger uansett.

Stolt av egen innsats

Penger ble det heller ikke på Victoria Lovise Langfjell, til tross for at hun var med i vinnerparet.

Kula gikk nemlig i bakken før hun rakk å kaste den selv, og hun står dermed igjen med kun tittelen som vinner, men ikke noen pengepremie. Men selv om hun gjerne skulle reist hjem fra Mexico med en ekstra slant i lommeboka, er Langfjell alt i alt fornøyd med egen innsats i programmet.

– Det føles jævlig bra. Det er jo veldig gøy, selv om det er litt kjipt at jeg ble kastet kula på. Men jeg synes det var gøy uansett. Jeg kom så langt jeg kunne, og jeg er veldig stolt av at jeg var den eneste deltakeren som ikke var ute av hotellet en eneste gang i løpet av tiden der inne, forteller Langfjell.

Les også: Ofret partneren for 100.000 kroner. Så fikk han smake på sin egen medisin

Vel hjemme i Norge legger hun ikke skjul på at det var en utfordring å returnere til hverdagen.

– Jeg tror jeg sov i to uker da jeg kom hjem, ler hun.

– Man blir så deprimert når man kommer hjem også, for det er så stille. Du har vært oppå folk hele tiden, og plutselig er man alene. Så det var helt grusomt å komme hjem, sier hun.

Likevel var det enkelte ting hun hadde savnet som det var deilig å få et gjensyn med i Norge.

– Jeg savnet jo familien min mest, men jeg savnet også knekkebrød med leverpostei som faen. Og det er ikke sånn at det er noe jeg spiser hver dag, men det er to av de tingene vi ikke fikk på hotellet. Så det gikk mye knekkebrød og leverpostei de første dagene, sier «Paradise Hotel»-vinneren.