Forrige uke gikk det nye underholdningskonseptet til TV 2, «I fyr og flamme», på lufta for første gang. Programmet går ut på at tre norske kjendisduoer påstår at de har gjennomført de villeste, rareste og mest vågale utfordringene – som alt er dokumentert på video.

Iselin Guttormsen (35) og Alexandra Joner (32) er et av lagene som har forsøkt å gjennomføre de mest elleville utfordringene i programmet.

Les også: Simon Nitsche ga slipp på jobben i sporten: – Savner den greia

Til tross for at de begge syntes det har vært gøy å delta i programmet, røper de at produksjonen måtte gripe inn gjentatte ganger for å be dem roe ned språkbruken.

– Ikke noe nytt

Da Nettavisen traff Guttormsen og Joner i forbindelse med pressetreffet av programmet, kunne begge fortelle at de hadde fått beskjed fra produksjonen om å tone ned sexpraten.

– Det er ikke noe nytt, det. Enten så sier de «Iselin ta på deg mindre sminke, se mer naturlig ut eller ikke snakk om sex», så det er jeg på en måte vant med, sier Guttormsen.

Guttormsen jobber som vanlig som sexolog, i tillegg driver hun podkasten «G-punktet» hvor hun snakker om sex med andre kjendiser. Hun mener selv at hun tonet ned sexpraten for å passe inn i programmets familievennlige format.

Likevel mener hun at produksjonen måtte gripe inn flere ganger for å minne henne på hvilket språkbruk som var egnet for «I fyr og flamme».

– Det er ikke så lett når du snakker om sex hver dag, men jeg byttet jo ut flere ord som pikk med penis og fitte med vagina. Også kan jeg ikke kutte ut all sexprat heller, sier hun og legger til at hun forsøkte å moderere seg.

Joner skyter inn at det kan være når de to står sammen foran kameraet at det kan bli litt for voldsomt.

– Jeg er veldig lett påvirkelig. Så jeg føler når du begynner å snakke «gris», så snakker jeg også «gris», sier Joner rettet mot venninnen.

Pupp og kropp i monitor

Etter at produksjonen, gjentatte ganger, skal ha bedt dem om å roe seg ned, røper Guttormsen at de ikke kunne la være å tulle med det. 35-åringen har en klar tanke på hva som kommer på skjermen, og hva som eventuelt er klippet ut.

– Jeg blir nok sensurert fordi jeg snakker rett fra levra, du blir sladdet fordi det er så mye pupp og kropp i monitor. Hvis vi fikk lov til å være oss selv, så hadde klippene med oss bare vært to sladdet kladder med en sensur-lyd gjennom hele klippet, spøker Guttormsen.

Joner som forteller hun har sett deler av klippen, opplyser at det er mye hun husker venninnen har sagt som er blitt klippet vekk av produksjonen.

– Jeg skjønner at man må moderere seg, men litt pupp og pikk syntes jeg vi må tåle, sier Guttormsen i sitt forsvar.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, skriver til Nettavisen at kanalen ikke kjenner til at produksjonen måtte be Guttormsen om å roe ned sexpraten, nærmere tvert imot.

– Vi kjenner ikke til at produksjonen har måtte gripe inn under opptak. Iselin er både livlig og verbal, og det er en av grunnene for at hun var ønsket som deltaker «I fyr og flamme», skriver han i en e-post til Nettavisen.

Videre opplyser Dahl om at det er mange timer med opptak fra utfordringene som kun skal bli noen få minutter på TV.

– Det er et redaksjonelt valg hva som blir med i programmet. Det samme gjelder alle deltakere og utfordringer i alle de ti episodene, sier han.