Se hvordan Emilie Enger Mehl skal feire kveldens seier i videoen under:

Etter flere uker med intense og tøffe opptaksprøver har tiden for deltakerne i «Kompani Lauritzen» kommet til veis ende, og lørdag kveld skal det hele avgjøres.

Det var til slutt Rikke Isaksen (27), Emilie Nereng (26), Marius Skjelbæk (31) og Emilie Enger Mehl (28) som kjempet om den gjeve førsteplassen.

Les også: Avslører panikk-opplevelse på «Kompani Lauritzen»: – Jeg satt meg i fosterstilling og ristet

Etter den siste nervepirrende øvelsen hvor deltakerne fikk begi seg ut på flere utfordringer, inkludert å rømme fra fiendens fangenskap og en lang marsj i skog og mark, var det til slutt Mehl som var førstemann over målstreken, og med det vant årets «Kompani Lauritzen».

Med det sikret hun seg det unike sverdet, overrakt av obersten selv, Dag Otto Laurtizen (65. Men ikke nok med det, Megl skriver i tillegg «Kompani Lauritizen»-historie som den første kvinnelige vinneren.

Konkurranseinstinktet tok hun til topps

Med et godt forsprang på de andre finalistene var Mehls seier et faktum da hun marsjerte opp den lange skogsletten hvor de andre tidligere utslåtte deltakerne ventet i spenning ved målstreken.

Men for Mehl var det ikke åpenbart at seieren var hennes før hun omtrent krysset mållinjen.

– Jeg skjønte egentlig ikke at jeg var først før jeg var nesten på toppen av sletten. Det hadde jeg ikke trodd, forteller Mehl til Nettavisen.


Hakk i hel på Mehl kom Nereng og Isaksen og det tok ikke lange tiden før også de krysset målstreken. Skjelbæk derimot hadde som i likhet med i første episode klart å rote seg bort i skogen og måtte plukkes opp av befalet i bil og ble kjørt inn til mål.

Emilie Nereng tok den sure andre plassen i årets sesong. Se hva hun syntes i videoen under:


Mehl forteller til Nettavisen at konkurranseinstinktet hennes virkelig kom til overflaten inne på Setnesmoen leir, men hun hadde likevel ikke forestilt seg at hun skulle stikke av med seieren i den tredje sesongen av TV-programmet.

Les også: Slik har Emilie Enger Mehl balansert ministerjobben og «Kompani Lauritzen»

– Jeg har et visst konkurranseinstinkt, så jeg ønsker å gjøre mitt beste hele tiden. Men jeg hadde vært veldig fornøyd uansett utfall, sier Mehl.

Se medaspirantenes dom over Mehls seier i videoen under:


Ifølge Mehl kan en av årsakene bak seieren skyldes at hun holdt et skarpt fokus hele veien, og tok én oppgave om gangen.

– Mitt fokus under «Kompani Lauritzen» var det samme som i hverdagen. Å være fokusert på det man skal løse til enhver tid og klarer å ikke la seg distrahere, forteller hun.

Minnerik opplevelse

Etter fire uker på militærleiren i Åndalsnes har 28-åringen blitt rikere på mange minner og nye vennskapsbånd. Hun beskriver hele oppholdet som en fantastisk opplevelse, og Mehl trekker særlig frem ett øyeblikk hun sent vil glemme.

Under det svært intense «hane-døgnet» hvor deltakerne gikk gjennom lange marsjer, tilbrakte flere netter utendørs i en gapahuk de bygde selv, måtte de i tillegg filtrere en orrhane, som ble sendt på TV forrige uke fikk Mehl sitt favorittøyeblikk gjennom oppholdet.

I kalde og våte omgivelser var det ikke fryd og gammen for deltakerne, men Mehl fant noe gledelig ved det også.

– Etter hvert som jeg fikk fyr på bålet, og endelig skiftet til tørre klær la jeg meg ved siden av bålet, det var helt magisk. Jeg koste meg så fælt. Da hadde jeg fortsatt ikke gått løs på hanen, men jeg husker at jeg tenkte at det øyeblikket måtte jeg nyte en times tid før neste oppgave.

Les også: Rikke Isaksen fryktet hets før «Kompani Lauritzen»: Så skjedde det motsatte

Men selv om øvelsene på Setnesmoen leir i bunn og grunn egentlig er fantasi og god TV, forteller Mehl at hele opplevelsen føles veldig ekte. Det er ikke mulig å tenke at oppgavene ikke er reelle, og i lørdagens episode hvor deltakerne blir tatt til fange beskriver Mehl opplevelsen som intens og ekte.

– Vi tar det blodseriøst, fordi det er det. Det er ikke rom for å tenke at dette er lek.

Men det var et lite aspekt ved øvelsen som likevel fikk 28-åringen til å trekke på smilebåndet.

– Jeg syns det var veldig morsomt, både obersten og majoren var veldig flinke til å flette inn humoristiske innslag.

Savner den fysiske hverdagen

At deltakerne var slitne da de kom i mål er det ingen tvil om, og etter en finalefest i Elverum som endte med politibråk, forteller Mehl at hun unnet seg en dag langflat på sofaen.

Mehl som selv i Elverum hadde ikke lange veien hjem, og dagen etter finalefesten innrømmer hun at hun hadde svært lite å gå på dagen derpå.

– Jeg dro hjem og la meg på sofaen. Jeg kjente at summen av de siste fire ukene og alt det intense vi hadde opplevd, så da tillot jeg meg en dag, forteller Mehl.

Men det ble ikke lange hvilepausen på Mehl. Siden hun reiste inn på TV-innspillingen hadde de rødgrønne vunnet valget og Mehl var på vei inn i sin nye tilværelse da hun gikk fra realitydeltaker til justis- og beredskapsminister.

Mehl forteller at det ble en helt ny måte å jobbe på enn hun gjorde i militærleiren. Hun kjenner særlig på at hun ikke er like aktiv på den samme måten.

– Å bære på en tung sekk, kjenne at man jobber og bruker kroppen litt, det er deilig. Det kan jeg savne nå, sier Mehl.