(MELK & HONNING): At TikTok har bydd på mange rare skjønnhetsrelaterte trender er gammelt nytt.

Man har sett alt fra kanelolje for leppeforstørrelse, filing av tennene med neglefil og en billigmaskara folk gikk mann av huse etter.

Nå har det oppstått en ny trend på appen som kalles «den nye Instagram».

Bruker saltvann som behandling

Folk har nemlig begynt å bruke saltvann for å behandle akne. Dette er i sterk kontrast til trenden de siste fem årene.

Skjønnhetsbransjen blomstrer nemlig som aldri før, med stadig nye merker som kommer på banen. 10-stegs koreanske hudpleierutiner var all the craze en periode, så etterfulgt av trenden med svindyre alt-i-ett kremer og serumer fra merker som Augustinus Bader.

Les også: Sophie Elise punget ut for ny klokke

Det er Dazed Beauty som skriver om TikTokeren @leacrylics. Hun påstår at hun ble kvitt både akne, kviser og rødhet bare ved hjelp av havsalt og vann blandet sammen.

– Jeg har slitt med akne siden jeg var 11 år. Jeg la merke til at hver gang jeg er på stranda og svømmer i havet blir huden min mye bedre, så jeg bestemte meg for å kjøpe havsalt via Amazon, sier hun i TikTok-filmsnutten.

– Jeg mikser en teskje havsalt med en desiliter varmt vann, for å gjenskape det samme forholdet som i havet. Så sprayer jeg ansiktet med det hver kveld. Jeg skal snart ha mensen nå, men som du kan se har jeg ingen kviser!

@leacrylics

and this makes so much sense. sea salt is healing. #acne #clearskin #seasalt #fyp

♬ original sound - Leenis

Så langt har filmen der Leacrylics deler sin hack med saltvann fått over 4,5 millioner views og nesten 1 million likes.
Hudterapaut: – Saltvann kan tørke ut huden og svekke hudbarrieren

Les også: SMS-intervju: Influenser Tine Andrea

Dazed mener det er ikke bare er tull og tøys, men faktisk litt forskning som ligger bak her. Salt har en naturlig rensende effekt, er kjent for å ha antiinnflammatorisk effekt, balansere oljeproduksjon og å åpne opp tette porer.

Eksperten er skeptisk: - Jeg vil ikke se på dette som hudpleierutine

Sara Gabrail er eier og leder av Oslo Skin. Hun forteller til Melk & Honning at hun aldri har hørt om akkurat denne trenden.

– Men jeg personlig er ikke så glad i trender, da det ikke er godt dokumentert og heller ikke passer for alle.

Les også: Fansen bet seg merke i en liten detalj på superstjernens bilde: - Jeg kan ikke tro det

Hun bekrefter likevel at saltvann inneholder mineraler som kan fungere antiinflammatorisk og betennelsesdempende på huden.

– Jeg vil likevel ikke se på dette som en del av en hudpleierutine. Saltvann kan tørke ut huden i lengden og i verste fall svekke hudbarrieren.

Når det kommer til forskningen det vises til, mener hun det baserer seg på nettopp det at det finnes mineraler i saltvann – ikke om det er effektivt i hudpleie eller ei.

– Skal du behandle utbrudd eller kviser så er ingredienser som Salisylsyre og Azelainsyre mye bedre å bruke. Disse har en dokumentert effekt på kviser.

Les også: 9 trender fra 2000-tallet vi håper ikke ser dagens lys igjen

– Men snakk gjerne med din hudterapaut for å finne et riktig produkter for din hud. Vi har alle forskjellige hudtyper og hudtilstander.