Timothée Chalamet (26) har de siste årene oppnådd stor suksess og bemerket seg godt i Hollywood med filmer som «Call Me by Your Name», «Dune» og «Don't look up».

Nå er han aktuell med filmen «Bones & All» som i disse dager roses etter verdenspremiere på filmfestivalen i Venezia. Ifølge Deadline fikk filmen nesten ti minutter stående applaus etter visningen.

Les også: Herman Flesvig selger leiligheten etter to år: Delte nyheten på Facebook

Da den Oscar-nominerte skuespilleren fikk ordet under pressekonferansen etter filmpremieren, åpnet han opp om hvordan det er å vokse opp med dømmende press fra sosiale medier.

Bekymret for ungdommen

– Å være ung nå, og å være ung når som helst, jeg kan bare snakke for min generasjon… Er å bli intenst dømt. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det er å vokse opp med angrep fra sosiale medier, sa han.

Videre snakket han om hvor befriende det var å spille en karakterer som vokste opp på 80-tallet med et internt dilemma uten å ha muligheten til å gå på sosiale plattformer som Twitter, Instagram eller TikTok.

Han ga videre inntrykk for at han er nervøs på vegne av dagens unge, som ofte bruker internett til å lete etter en identitet og tilhørighet.

– Jeg dømmer ikke. Du kan finne gruppen din (Journ. Red. Anm. på nettet), men jeg synes det er tungt å være i live nå. Jeg tror en samfunnsmessig kollaps ligger i luften, sa han og fortsatte:

– Derfor vil forhåpentligvis denne filmen ha betydning. Denne historien handler om noen som følger en profet på en sti som de ikke kan forlate.

Pikenes Jens

Chalamet har som nevnt klatret høyt på ranglisten de siste årene. Han fikk sitt store gjennombrudd med suksessfilmen, «Call Me By Your Name» i 2017, regissert av italienske Luca Guadagino.

Filmen fikk fire Oscar-nominasjoner og gjorde 26-åringen til den tredje yngste Academy Awards-nominerte skuespilleren noensinne.

Nok en gang samarbeider han med den italienske regissøren og trekker likhetstrekk med historiene.

– Jeg hadde lyst til å jobbe med Luca igjen for å fortelle en historie som var jordnær som den første historien vi fortalte. Bare denne gangen i den amerikanske midtvesten på 80-tallet, om mennesker som er fratatt rettighetene på alle mulige måter, sa Chalamet på filmfestivalen.

Les også: Aslak Maurstad meldte broren på dating-serien i skjul: Men så støtte han på et problem

Vekket stor oppsikt

Den unge filmstjernen har høstet god kritikk og masse oppmerksomhet for sitt utseende og klesstil. Etter braksuksessen med «Call Me By Your Name» har han prydet forsiden på de gjeveste motebladene som amerikanske GQ, og britiske GQ Style.

I tillegg har han vært å se på første rad under noen av de største motevisningene i Paris og New York, som i seg selv ikke er noe hvem som helst får lov til.

Les også: Timothée Chalamet sjokkerer med nytt utseende

Variety omtalte Chalamets opptreden på den røde løperen fredag kveld under filmfestivalen som «Chalamets dag i Venezia», og beskrev fansen som hysteriske da han poserte i et oppsiktsvekkende antrekk.

26-åringen hadde på seg en halterneck-overdel, som innebærer at hele ryggen var bar, sammen med røde skinnbukser.

Antrekket fikk sosiale medier til å koke over på få minutter, med uttalelser som:

«Jeg er besatt! Mer naken rygg etter dette», skrev en på TikTok, mens en annen meldte:

«Han spiste, serverte og leverte. Herregud. Jeg skriker».

Skuespilleren skal ifølge Twitter også tatt seg god tid på den røde løperen og løpt bort til fans og stilt opp på selfies og skrev autografer.

Når «Bones & All» skal ha premiere i Norge er foreløpig ikke kjent.