− Det var tøft. Rollefiguren min blir psykologisk torturert. Det var mye jeg måtte sette meg inn i, forteller Dunst over videolink fra Venezia, i et eksklusivt intervju med Nettavisen.

Sammen med Marvel-stjernen Benedict Cumberbatch (45) spiller hun i det kritikerroste westerndramaet «The Power of the Dog», som seiler opp som en av de store Oscar-favorittene. Netflix-filmen skildrer en hardt miljø på prærien i Montana omkring 1925, der et uvanlig kjærlighetsforhold blomstrer - mot alle odds.

Spiller mot Marvel-stjerne

Det var flere nye ferdigheter Dunst måte lære seg for rollen.
− Jeg måtte lære meg å spille piano. Det var en helt ny opplevelse, forteller hun.

Dunst spiller i filmen mot, Cumberbatch fikk sitt store gjennombrudd med BBC-serien «Sherlock». For mange er han også kjent rollene han har gjort som Dr. Stephen Strange i flere av Marvel-filmene og matematikeren Alan Turing i «The Imitation Game», regissert av norske Morten Tyldum.

Måtte lære å spille banjo

Cumberbatch forteller at han startet å forberede seg til rollefiguren mange måneder før innspillingsstarten.

− I forberedelsene dro jeg til Montana for å lære meg å spille banjo og å ri hester. Rollefiguren min har ikke bare en kompleks personlighet. Han har også mange ferdigheter. Jeg har nok aldri forberedt meg like til en rolle som til denne.

Han sier han kjenner seg igjen i den tøffe og hardbarka rollefiguren han spiller – rancheieren Phil Burbank.

− Ja, absolutt. Definitivt. Jeg kan kjenne meg igjen i hans nære forhold til naturen og villmarken. Det er noe unikt med det å være i naturen, langt fra by og bebyggelse. Vi filmet i New Zealand. Landskapet der er majestetisk, sier han.

Avslører detalj fra innspillingen

Men han legger til at han også er forskjellig fra karakteren.

− Rancheieren jeg spiller er veldig undertrykkende. Sånn er jeg så klart ikke i virkeligheten, smiler han.

Cumberbatch fikk frie tøyler under opptakene, noe som skremte Dunst.

− Jeg gikk aldri ut av rollen. Regissøren Jane Campion lot meg være Phil gjennom hele innspillingsperioden. Kirsten ble nok litt overrasket da hun hilste på meg første gang ettersom jeg var i karakteren min, ler han.