Følg rettssaken direkte her:


Den pågående rettssaken mellom Johnny Depp (58) og ekskona Amber Heard (36) skulle etter planen være avgjort 19. mai, men ettersom det fortsatt gjenstår flere bevis som skal presenteres, har rettssaken blitt utvidet med en uke til.

Forrige uke hevdet Amber Heard og hennes advokatteam at hun nesten ble sparket fra den kommende «Aquaman»-oppfølgeren grunnet dårlig omtale i pressen.

Les også: Fansen mener denne detaljen kan felle Heard

Tirsdag var det DC films toppsjef, Walter Hamada, som vitnet i retten. Fra vitneboksen bekreftet Hamada at rollen til 36-åringen var i ferd med å ryke, men avkreftet at det var på grunn av det Heard hevder var en «svertekampanje» fra Depp.

Avviser Heards påstander

Det er nettopp DC films som står bak filmserien «Aquaman». I en forhåndsinnspilt video fortalte Hamada at det var helt andre årsaker enn Depp-konflikten til at Heard ikke lenger ble ansett som den beste skuespilleren for jobben.

Ifølge Hamada skulle rollen hennes i utgangspunktet være liten, og etter at kjemien mellom Heard og medskuespiller Jason Momoa (42) ikke stemte like godt som de hadde sett for seg, havnet de på avgjørelsen om å redusere rollen hennes.

– De hadde ikke mye kjemi sammen. Det er ikke uvanlig for filmer at to hovedrolleinnehavere ikke har kjemi, sier Hamada om «Aquaman»-oppfølgeren.

Les også: Avføring, avkuttet finger og rusproblemer: Deler nye detaljer fra det turbulente forholdet

Til tross for at Heard klarte å beholde rollen i oppfølgeren påsto hun i retten forrige uke at rollen ble betydelig redusert som følge av at Depp anklaget henne for å lyve om misbruk.

– Jeg fikk en ny versjon av manuset og så at de hadde fjernet flere scener. De tok i utgangspunktet ut en stor del av rollen min, de fjernet massevis, vitnet Heard forrige uke.

Hamada forklarte i retten at de vurderte å finne en erstatter til Heard for oppfølgeren, men på grunn av gode redigeringskunnskaper som fikk det til å funke mellom de to skuespillerne, løste de problemet ved å gjøre rollen hennes mindre.

– Det krever en slags filmmagi og redaksjonell evne til å få frem forestillinger. Med magien til flott filmmusikk og måten du setter brikkene sammen kan man skape den kjemien, forklarte han i retten om hvordan de løste problemet i den første filmen

Mener Heard har tapt millioner

Mandag var det Heards vitner som inntok vitneboksen i retten i Virginia. 36-åringens team kalte først inn Depp til vitneboksen, men snudde i siste liten da de mente hans tidligere vitnesbyrd har vært «irrelevant til kjernen i saken».

Dermed var det blant andre produsent og underholdningskonsulent Kathryn Arnold som fikk snakke fritt fra vitneboksen. Hun var innkalt for å snakke om Depps posisjon i Hollywood – som hun mener allerede var svekket.

For mens Depp hevder Heards Washington Post-kronikk i 2018 om partnervold ødela karrieren hans, mener Arnold at han begynte å miste jobber i den kjente filmbyen lenge før.

– Vel, vi har snakket om den uberegnelige oppførselen, fosinkelser, narkotika og alkoholmisbruk. Og søksmålene har hatt en stor innvirkning. Ikke bare denne rettssaken, men tidligere rettssaker som Mr. Depp har vært involvert i fordi det er mye publisitet rundt alt han gjør, sa hun i retten.

Les også: – Han voldtok meg med en flaske

Videre viste hun til en tidligere Hollywood Reporter-artikkel der det kom frem at Disney vurderte å droppe Depp fra «Pirates of the Caribbean», før Heard publiserte sin kronikk.

Arnold mener det er Depp som har ødelagt for Heard, da hun har mistet en rekke jobber som følge av rettskonflikten.

– Det er sannsynlig at hun ville tjent opp mot 45 til 50 millioner dollar i løpet av den perioden, sier produsenten og konsulenten om tiden etter at Heards kronikk ble publisert.

Dette tilsvarer godt over 400 millioner norske kroner.

Saksøker hverandre

Rettssaken mellom det tidligere Hollywood-paret har vært en store snakkis verden rundt de siste ukene.

Gjennom både Johnny Depp og Amber Heards vitnesbyrd har det kommet frem flere til nå ukjente detaljer fra det turbulente ekteskapet, der Heard blant annet har anklaget skuespiller-eksen for å ha voldtatt henne med en glassflaske.

Depp har på sin side fortalt om en brutal krangel som endte med at Heard etterlot avføring i sengen hans.

Rettssaken er som nevnt nå i gang med sin aller siste runde, der en jury til slutt skal avgjøre om Amber Heard ærekrenket Johnny Depp i en kronikk hun skrev om partnervold i Washington Post i slutten av 2018. Juryen skal også avgjøre om Depp har ødelagt Heards jobbmuligheter i Hollywood.

Etter at Depp gikk til sak mot ekskona valgte hun nemlig å saksøke ham tilbake, og de to partene har bedt om henholdsvis 450 og 884 millioner kroner i erstatningskrav.

Saken har vært svært komplisert, og det kommer stadig frem nye påstander, bevis og argumenter.