Da den australske TV-serien «Home and Away» ble umiddelbart en suksess etter at den debuterte på skjermen i 1988. Etter 35 år og like mange sesonger er såpeoperaen fortsatt å se på TV-skjermer over hele verden – og er med det en av de seriene som har vart aller lengst gjennom tidene.

Serien følger hverdagslivet til innbyggerne i kystbyen Summer Bay – som består av både romantikk, dramatikk og tragedier. Og tragedier har også rammet seriens stjerner utenfor skjermen. For det er ikke bare på TV ting har skjedd.

Les også: Hudflettet datterens OnlyFans-konto, nå følger ekskona etter

Flere av «Home and Away»-stjernene har nemlig lidd tragiske skjebner, noe medier som The Sun og Daily Mail har omtalt som «Home and Away»-forbannelsen opp gjennom.

Dødsfall avslørte hemmelig romanse

Senest i fjor sommer ble Dieter Brummer, som spilte karakteren Shane Parrish i «Home and Away» i 557 episoder fra 1992 til 1996, funnet død i sitt eget hjem. Han ble 45 år.

Etter sin død ble Dieter Brummer hyllet av flere «Home and Away»-kolleger, blant andre Kirsty Wright (43). Hun kunne i et innlegg på Instagram avsløre at hun og Brummer hadde hatt en hemmelig romanse da de begge var involvert i serien.

Les også: Utleverer seg selv i podkast, men dette nekter de

«Han hadde akkurat blitt ferdig med 'Home and Away', og jeg akkurat hadde startet. Jeg vet ikke hvordan vi gjorde det, men vi klarte å holde forholdet utenfor rampelyset. (...) Vi var hverandres sikkerhetsnett og bestevenner. Selv etter at vi slo opp noen år senere, beholdt vi vennskapet vårt for alltid», var blant det Wright skrev i avskjeden til sin tidligere kjæreste.

Bekymringsmelding og fossefall-ulykke

To år tidligere, i 2019, ble to andre «Home and Away»-stjerner funnet døde. Først skuespiller og modell Annalise Braakensiek, som i januar ble funnet død da lokalt politi rykket ut til leiligheten hennes etter en bekymringsmelding.

Braakensiek ble bare 46 år gammel, og skal ha slitt med depresjoner over en lang periode som følge av flere dødsfall i sin nærmeste krets. Ifølge Daily Mail delte Braakensiek flere kryptiske innlegg på Instagram i månedene før hun døde.

«Alt føles vridd og opp-ned for tiden», lød et av hennes siste innlegg på bildedelingstjenesten.

I august samme år ble Ben Unwin funnet død ved et 90 meter høyt fossefall i nærheten av kystbyen Byron Bay i Australia. Unwin spilte «Home and Away»-karakteren Jesse McGregor fra 1996 til 2000, samt senere fra 2002 til 2005.

Unwin, som for øvrig utdannet seg til jurist etter at han forlot TV-serien i 2005, ble 41 år gammel. Politiet mistenkte ikke noe kriminelt etter dødsfallet, skriver britiske Mirror.

Mistet livet i tragisk bilulykke

I desember 2017 var «Home and Away»-stjernen Jessica Falkholt, kjent som karakteren Hope Morrison, involvert i en bilulykke som kostet henne livet. Hun ble 28 år gammel.

Les også: Forloveden døde på bryllupsdagen

Den tragiske bilulykken rystet hele Australia, da den tok flere liv. Også 28-åringens foreldre og lillesøster døde etter at bilen de satt i krasjet med en bil i motgående retning som kom over i kjørefeltet deres. Den australske avisen Brisbane Times meldte etter ulykken at den mannlige sjåføren av den andre bilen var påvirket av sterke medisiner. Også han døde.

Mens Falkholts foreldre døde momentant i ulykken, ble hun selv liggende på sykehus i tre uker før hun døde.

Tapte kampen mot kreft

I 2001 døde 27 år gamle Megan Connolly av det som ifølge Daily Mail skal ha vært en overdose. Hun hadde tatt over rollen som Rebecca Nash i 1998, etter at skuespiller Belinda Emmett ble diagnostisert med brystkreft og forlot TV-serien.

Belinda Emmett tapte kampen mot kreften i 2006. Hun ble bare 32 år gammel.

Flere «Home and Away»-stjerner har tapt kampen mot kreft.

I januar 2019 døde Darius Perkins, som spilte karakteren Gary Samuels i 1988. Han ble 54 år gammel. Året før, i 2018, gikk både Cathy Godbold og Cornelia Frances livet til samme sykdom. De to kvinnene ble henholdsvis 43 og 77 år gamle.

Sistnevnte medvirket i «Home and Away» fra 1988 til 2017 i rollen som Morag Bellingham.