*Nettavisen* Livsstil.

«Home and Away»-stjernen dro til Norge kun for å møte fans

Sist mandag møtte skuespilleren Stephen Peacocke (37) norske Home and Away-fans på Gardermoen. Her fortalte han også om vennskapet til Aksel Hennie.

19.05.19 16:34

GARDERMOEN (Nettavisen Livsstil): Helt siden 1988 har den australske dramaserien Home and Away blitt vist på TV, men norske TV-seere ble først kjent med serien på starten av 1990-tallet. Siden da har vi kunnet følge livet til innbyggerne i den fiktive kystlandsbyen Summer Bay. Stephen Peacocke spilte Brax i serien fra 2011, og i 2016 så vi han i sin siste scene i Home and Away.

- Hvorfor tror du serien er så populær blant nordmenn?

- For nordmenn og andre europeere tror jeg det kanskje er været som er tiltalende. Jeg har hørt at det er kaldt og mørkt i Norge om vinteren. Samtidig tror jeg det er de fine strendene og karakterene som gjør at de liker serien, sier han til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

MØTTE FANSEN: Stephen Peacocke spilte Brax i Home and Away, og 13. mai møtte han fans i Oslo. Foto: Nina Lorvik (Nettavisen)

Fra Irland til Norge for å møte fans

Selv var han ikke engang klar over at han hadde fans i Norge, så han ble overrasket da han fikk en forespørsel fra norske fans om å komme hit for «meet and greet».

- Jeg kunne ikke gå glipp av denne muligheten. Jeg har ikke sosiale medier, så jeg har ingen interaksjon med fans med mindre jeg møter dem på sånne arrangement eller på gata, forteller han.

- Du har ikke sosiale medier?

- Nei, det er ikke noe for meg. Jeg liker å være ganske privat, og er en veldig kjedelig person som aldri gjør noe spennende. Jeg er heller ikke så god på teknologi, forklarer han.

I dagene før Peacocke kom til Norge var han i Irland med kona si, og tok turen hit kun for å møte fans. Tirsdag morgen reiste han tilbake til Irland før han dro hjem til Los Angeles, hvor han nå er bosatt.

Totalt rundt 70 personer møtte opp på arrangementet mandag kveld, hvor norske fans fikk møte den australske stjernen.

Klikk på bildet for å forstørre.

MØTTE FANSEN: Stephen Peacocke, som spilte Brax i TV-serien Home and Away, møtte norske fans på et hotell på Gardermoen mandag kveld. Foto: Nina Lorvik (Nettavisen)

Fans dro opp skjorta

Som kjent skuespiller må man regne med å bli gjenkjent på gata, og også Peacocke har fått erfare det etter han ble kjent som Brax i den australske serien.

- Folk føler de kjenner deg fordi de ser deg så ofte på TV. Noen ganger kommer folk bort til deg og kaller deg karakternavnet du har i serien, og forventer at du er som den. Men jeg er ikke det. Jeg er en ganske sjenert person, og ikke så veldig lik Brax, forteller han.

- Hva er det sykeste du har opplevd med fans?

- Karakteren min på Home and Away ble raskt populær da jeg kom inn i serien. Jeg var ikke vant til å bli kjent igjen, men en dag da jeg satt på kafé med kona mi i Sydney, kom en dame bort til meg og dro opp skjorta mi. Hun ville se om tatoveringene til Brax var ekte. Hun sa «nei, de er ikke virkelige», og så gikk hun, forklarer han.

Tatoveringene ble nemlig sprayet på Peacocke på morgenen før filmingen startet.

Australieren sier han ble veldig satt ut av hendelsen.

- Men jeg måtte jo bare le. Jeg lærte meg raskt hvor i Sydney jeg kunne gå om jeg ville ta en kaffe i fred og ro.

Klikk på bildet for å forstørre.

GIFT: Stephen Peacocke (37) er gift med «Home and Away»-skuespiller Bridgette Sneddon (32). Skjermdump fra YoutubeVennskapet til Aksel Hennie

Selv om han blir kjent igjen på gata, har han inntrykk av at det er noe helt annet for sin norske kompis Aksel Hennie. De to ble kjent da begge spilte i filmen «Hercules», som kom ut i 2014.

- Vi ble gode venner, og vi har samme manager i USA som vi begge er god venn med. Etter at manageren vår hadde vært sammen med Aksel i Oslo en helg, fortalte han at Aksel ble gjenkjent overalt hvor han gikk og folk ville ha bilder med han, sier Peacocke og legger til:

- Det er ikke slik for meg i Australia.

De to skuespillerne har ifølge australieren møttes flere ganger i Los Angeles etter de ble venner, men har ikke avtalt å møtes i Oslo.

- Kompisen min som jeg reiser til Norge med, sjekket Instagram, og det ser ut som at Aksel Hennie er på filminnspilling en plass. Så jeg er ikke sikker på om han er i byen, men ellers ville det vært fint å møte ham, sier han.

Men den tidligere Home and Away-skuespilleren tenker seg tilbake til Norge, så kanskje han da får møtt Hennie.

- Jeg vil ta med kona mi for å ta en skikkelig tur i Norge. Det virker som et fantastisk land. Denne gangen har jeg dessverre ikke tid til å reise rundt i landet, forteller han.

Ferdig for godt

Nå er det tre år siden siste gang vi så karakteren Brax i Home and Away. Mange fans ønsker imidlertid å få han tilbake i serien, noe fansen også ga uttrykk for under «meet and greet» på Comfort Hotel Runway Gardermoen mandag kveld. Det kommer nok ikke til å skje, til skuffelse for mange.

- Jeg har forlatt showet for godt. Jeg var heldig som fikk spille en velskrevet karakter som har gjort det meste den kan gjøre, så jeg synes det var greit å slutte i serien da kontrakten min gikk ut, forklarer han til Nettavisen.

Han forteller at han var heldig som fikk filmroller i Amerika ganske raskt etter han forlot Home and Away.

- Jeg var blant annet med i en film som heter «Whisky Tango Foxtrot» og filmen «Me Before You» («Et helt halvt år» som den heter på norsk, red. anm.), sier han til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

HERCULES: Her er Dwayne "The Rock" Johnson og Stephen Peacocke under premieren på filmen Hercules i Sydney i 2014. (AP Photo/Rob Griffith)

Aktuell med ny serie

Det siste året har han imidlertid vært noen turer hjem til Australia for flere innspillinger.

- Jeg er med i krigsfilmen «Danger Close» som kommer ut i år, og så er jeg med i den nye australske serien «Five Bedrooms», forteller han.

Samtidig har han jobbet med flere andre prosjekter i Australia det siste året, så han har hatt nok å henge fingrene i.

- Nå skal jeg gjøre flere auditions i Los Angeles, så blir det forhåpentligvis flere roller på meg der nå. Og «Five Bedrooms»-serien har godt potensiale for flere sesonger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag