«Hotel Cæsar»-stjernen Morten Røhrt er død

DØDE: Skuespiller Morten Røhrt, her avbildet i 2006, er død.

DØDE: Skuespiller Morten Røhrt, her avbildet i 2006, er død. Foto: NTB Scanpix

Ble 64 år gammel.

01.04.19 12:04

Skuespiller Morten Røhrt, kjent fra blant annet «Hotel Cæsar», døde i helgen, skriver VG.

- Jeg kan bekrefte at han døde i helgen. Han er en av våre kjære skuespillere og dette er fryktelig leit. Våre tanker går til familien, sier informasjonssjef Margareta Magnus Myhre ved Oslo Nye Teater, til avisen.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Røhrt har jobbet ved teateret lenge. Den siste tiden jobbet han med stykket «Deilige gamle teater», sammen med Bentein Baardson.

- Det er en vandreforestilling som har gått på Centralteatret. En hyllest til teaterlivet, hvor han brukte erfaringer fra sitt eget liv på teater, sier Magnus Myhre til VG.

2005: Morten Røhrt kledd som Henrik Wergeland utenfor Eidsvollsbygningen i 2003 sammen med gruppa Bjelleklang. Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB Scanpix)

Morten Røhrt startet som inspisient ved Oslo Nye Teater i 1976 og ble ansatt som skuespiller i 1992. Han har medvirket i en mengde teateroppsetninger, sist i De urørlige på Centralteatret, Jul med Prøysen og snekker Andersen på Trikkestallen og sist men ikke minst vandreforestillingen Deilige gamle teater på Centralteatret, som han selv var drivkraften bak. Dette var en hyllest til teatret, hvor han brukte erfaringer fra sitt eget lange og rike liv på foran og bak scenen.

- Det er med stor sorg vi meddeler at vår kjære kollega Morten Røhrt er gått bort. Han døde uventet i sitt hjem natt til lørdag 31. mars og våre tanker går til hans familie og venner. Morten etterlater seg et stort savn og tomrom, skriver Oslo Nye Teater i en pressemelding.

Røhrt var utdannet ved Statens Teaterhøgskole, der han også har jobbet som lærer. I tillegg til sin jobb ved Oslo Nye Teater, har skuespilleren også jobbet ved Den Nationale Scene, Nationaltheatret og Rogaland Teater.

Røhrt vil blant annet bli husket for sin svært karakteristieke stemme, som er å høre i flere radio og TV-reklamer. Han har dubbet flere filmer, og stemmen er ofte brukt i lydbøker.

På TV var han aller mest kjent fra rollen som vaktmester Cato Halvorsen i såpserien «Hotel Cæsar».

2003: Morten Røhrt på scenen på Centralteatret i Oslo i 2003 under stukket «Det gode menneske fra Sezuan». Her sammen med skuespillerkollega Laila Goody. Foto: Knut Falch (NTB Scanpix)

Skuespillerens dødsfall kom sm et sjokk på flere kjente folk i teater- og filmbransjen. På Facebook har kollega og skuespiller Bjarte Hjelmeland kommet med sin kondolanse.

- Uforståelig og trist at Morten Røhrt ikke er her lenger. God venn og kollega. Ufattelig kunnskapsrik og et ekte teatermenneske. Allerede savnet, skriver han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.