CHRISTIANIA TEATER / OSLO (Nettavisen): Tirsdag kveld ble en rød, eksklusiv løper rullet ut utenfor Christiania Teater i hovedstaden i forbindelse med at teateret offisielt står åpent igjen – etter en omfattende runde med oppussing.

Flere kjendiser er invitert, og blant dem som dukket opp på den røde løperen var hotellkonge Petter Stordalen (59). Han hadde for anledningen med seg kjæresten, Märta Elander Wistén (32), som han gledet seg stort til å vise frem salen til.

Les også: Emilie Nereng selger leiligheten etter den brutte forlovelsen

For mens Stordalen, som tidligere har eid bygningen og fortsatt driver hotellet i samme gård, har vært på Christiania Teater flere ganger tidligere, er dette Wisténs første gang der.

– Dette er nok ekstra spennende for Märta, for hun har ikke vært her før. Så jeg gleder meg til å vise henne den fantastiske teaterscenen. Jeg har jo prøvd å fortelle henne historien om hvordan dette begynte, som at tyskerne satte sitt preg på det under krigen og sånne ting, så jeg gleder meg veldig til å se det nå, sier han til Nettavisen på den røde løperen og avslører samtidig sitt aller beste minne fra stedet:

– Da jeg gikk inn her første gang og hadde kjøpt det.

Spent bestefar

Men det er ikke bare teateråpning som skjer i livet til hotellkongen om dagen. Tidligere i sommer delte nemlig 59-åringens datter, Emilie Stordalen (30), den hyggelige nyheten om at hun er gravid og dermed venter sitt første barn sammen med forloveden, svenske Jens Bredberg (39).

Emilie Stordalen er den eldste av Stordalens tre barn, og også den første av barna som selv skal få barn. Med andre ord blir Stordalen bestefar for første gang om få måneder.

Det legger han ikke skjul på at er stor stas.

– Det var veldig positivt, veldig bra. Jeg gleder meg veldig, sier Stordalen om hvordan han reagerte da han fikk nyheten.

Samtidig røper han at spesielt den vordende faren er spent.

– Vi har jo snakket litt om det og gleder oss, men jeg tror at den som gleder seg aller, aller mest, det er Jens. Han er verdens beste svigersønn, sier han om datterens forlovede.

Hva han selv vil bli kalt når den lille melder sin ankomst har ikke Petter Stordalen noe sterke formeninger om.

– Det spiller ingen rolle, så lenge det er kjærlighet, sier han.

Delte gladnyhet

Det var i slutten av juni at Emilie Stordalen delte nyheten om at hun og forloveden venter sitt første barn.

Det gjorde hun i et innlegg på Instagram.

«Siste kveld i ferien, og siste sommer jeg og Jens har helt for oss selv», skrev hun til et bilde av seg selv med babymage.

«We are having a baby», la hun til.

I tillegg delte Stordalen flere bilder på Instagrams historiefunksjon for å bekrefte den hyggelige babynyheten.

«Et nytt kapittel. Jeg er veldig takknemlig (og litt redd)», skrev 30-åringen.

Forlovet siden 2020

Forholdet mellom de kommende foreldre ble først kjent i mars 2019.

De to skal ha møttes da Stordalen jobbet som stuepike på Stordalen-hotellet «The Thief», mens svenske Bredberg som markedssjef på samme hotell. Altså møttes de to på jobb.

– Det er litt klisjé at jeg fant meg en i selskapet, da, sa Emilie Stordalen til VG Helg da forholdet ble kjent.

Noen år etter første møte, med litt av-og-på romantikk, falt til slutt Bredberg og Stordalen for hverandre. Sommeren for to år siden annonserte hotellarvingen at hun og kjæresten var forlovet. Også denne gladnyheten ble delt på Instagram.

«16.07.2020. Verdens beste morgen, jeg elsker deg for alltid», skrev hun den gang.

Noe bryllup har det derimot ikke blitt enda. På grunn av koronapandemien har det blitt utsatt gjentatte ganger, sist gang i desember 2021. I juni i år sa hun til Se og Hør at nå er det utsatt på ubestemt tid. Og aller først blir det nå baby.

Les også: SMS-intervju: Emilie Stordalen (28)

Emilie Stordalen har gått i sine fars fotspor og blitt en framtredende forretningskvinne i Norges hotellbransje. Med sine to brødre har hun overtatt eierskapet i familiens milliardselskap, og i dag jobber hun som markedssjef på Clarion Hotel The Hub i Oslo – i tett samarbeid med faren.