Gå til sidens hovedinnhold

«House of the Dragon»: HBO annonserer ny «Game of Thrones»-serie

Targaryen-familien får sin egen serie med «House of the Dragon» på HBO.

HBO bekrefter at de har bestilt en ny serie i «Game of Thrones»-universet, og det med en gladnyhet til fansen:

Denne gang er forfatter George R.R. Martin med som produsent. Ryan J. Condal («Rampage: Big Meets Bigger», «Colony», «Hercules») skriver manus.

«House of the Dragon» tar for seg Martins historie om Targaryen-familien, altså forfedrene til Daenerys. Historien finner sted om lag 300 år før hendelsene i «Game of Thrones».

Les også: «Game of Thrones»: Åtte år med sex, vold og maktkamp er over

Serien ble annonsert på en pressekonferanse i forbindelse med selskapets nye strømmetjeneste HBO Max, som lanseres i mai 2020.

Det skal i første omgang spilles inn ti episoder. Det er ikke annonsert når «House of the Dragon» skal ha premiere.

«The Long Night» avlyst

Ifølge Deadline er den tidligere omtalte «Game of Thrones»-oppfølgeren kjent som «The Long Night» avlyst. Flere skuespillere, deriblant Naomi Watts, var knyttet til serien som nå altså ille blir noe av med det første.

Nyheten fra HBO kommer kort tid etter at tekstforfatterne på «Game of Thrones» uttalte at de ikke var skikkelig kvalifisert for jobben, og er fremdeles usikre på hvorfor forfatter George R.R. Martin valgte å stole på dem.

Den åttende og avsluttende sesongen ble møtt med massiv kritikk, og alle tabber, feilslutninger og endringer i kvalitet er blitt lagt på skuldrene til tekstforfatterne.

Les også: Brutalt ærlige «Game of Thrones»-skapere bekrefter fansens verste mistanke

Hva ligger vest for Westeros?

Nettavisens Pål Nisja-Wilhelmsen er den ene halvdelen i podkasten Serieguiden, og er godt kjent med bøkene til George R.R. Martin.

Han er skeptisk til konseptet med forløpere, men tror likevel «House of the Dragon» kan bli interessant.

– Fordi vi vet hvordan ting ender er det mindre spenning, men ved å sette serien 300 år tilbake i tid kan det være såpass mye ukjent med rollefigurer vi ikke kjenner at det likevel kan være spennende nok, sier Nisja-Wilhelmsen.

Serien kan muligens gi svar på spørsmål som dukket opp i «Game of Thrones» også.

– Mye er kjent med mytologi og bakgrunnsbøkene som er skrevet, slik at vi kan forvente hele historien om The First Men og hva som egentlig skjedde da kongedømmene oppstod. Det må bli drager, det er sannsynligvis gjensyn med våre venner som er relativt iskalde og kanskje vi også får vite hva som er vest for Westeros?

Les også

- Jeg må klype meg i armen når jeg ser bankkontoen min

Les også

Emilia Clarke forsvarer nakenscenene i «Game of Thrones»

Kommentarer til denne saken