RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HYLLER LEONARD COHEN: Dennis Storhøi og Bendik Hofseth øver på Tower of Song av Leonard Cohen foran den store konserten i Oslo Spektrum tirsdag.
HYLLER LEONARD COHEN: Dennis Storhøi og Bendik Hofseth øver på Tower of Song av Leonard Cohen foran den store konserten i Oslo Spektrum tirsdag. Foto: CC Records

Hør Dennis Storhøi tolke Leonard Cohen

Skuespilleren viser uventede Cohen-takter sammen med 29 andre i Cohen-hyllest.

Tirsdag 25. april går alt fra Auroa Aksnes til John Brungot og Alf Cranner på scenen i Oslo Spektrum for å hylle Leonard Cohen.

Artisten døde i november i fjor, og etterlot seg et stort savn. Spesielt hos Christer Falck, som i dag både er ute med hyllestbok om Leonard Cohen og er mannen bak den store konserten i Oslo Spektrum.

Flere billetter igjen

Hittil har 3700 løst billett, men det er plass til 5000 på konserten. I utgangspunktet tar Spektrum maks 8700 personer, men Falck sier de har ønsket å beholde intimiteten.

29 artister, komikere og skuespillere har meldt seg til konserten. Bjøro Håland måtte nylig trekke seg, men ble erstattet av Lena Kristin Ellingsen.

Hun får følge av skuespillerkollega Dennis Storhøi, som for sikkerhets skyld har kastet seg ut i en av Cohens vanskeligste låter, ifølge Falck - «Tower of Song», sammen med Bendik Hofseth.

Her kan du høre smakebit av øvelsen til Storhøi og Bendik Hofseth. Det er forøvrig første gang Storhøi forsøker seg på en Omnichord-solo.

Overtalt til vanskelig sang

Storhøi er en velkjent fra både TV-serier som «Kampen om tungtvannet» og nå aktuelle «Elven», men han er også kjent som en habil sanger i en rekke musikaler, og blir en av de store rollene i «Les Misérables» av Per-Olav Sørensen.

DØDE I NOVEMBER: Leonard Cohen døde i sitt hjem 7. november 2016.

- Vi har prøvd å finne en kombinasjon av at folk får velge låter selv. Det har også vært enkelte låter som bare er så perfekte til sangerne at de bare er blitt nødt til å bli overtalt. Dennis Storhøi/Bendik Hofseth-låta «Tower of Song» er en slik låt. Åse Kleveland sa «Jeg blir med om jeg får «First we take Manhattan». Det var fem sekunder før jeg lurte på om hun kunne tenke seg å gjøre den låta, sier Christer Falck.

Her er endelig artistliste:

Alf Cranner
Anneli Drecker
Aurora Aksnes
Bendik Hofseth
Christel Alsos
Claudia Scott
Daniel Kvammen
Dennis Storhøi
Erlend Ropstad
Frode Grytten
Jan Eggum
John Brungot
Kari Bremnes
Kirsten Bråten Berg
Knut Reiersrud
Kristian Kristensen
Kristin Solli
Lars Lillo-Stenberg
Lena Kristin Ellingsen
Odd Nordheim
Paal Flaata
Pedro Carmona-Alvarez
Rita Eriksen
Safari
Solveig Slettahjell
Somebody’s Darling
Trond Andreassen
Wholy Martin
Åse Kleveland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere