Siden forrige uke har det stormet rundt influenser Sophie Elise Isachsen (28) etter at hun la ut et bilde av seg selv og venninnen Nora Haukland (25), der sistnevnte holdt en liten pose med foreløpig uidentifisert hvitt innhold.

Innlegget ble slettet like etter publisering, men flere rakk å ta skjermdump av innlegget og det ble siden spredt videre i sosiale medier og hyppig omtalt i mediene.

Les også: Måtte oppsøke hjelp: – Emosjonelt og krevende

I dagens episode av NRK-podkasten «Sophie & Fetisha» uttaler Isachsen seg for aller første gang om kritikkstormen som har herjet den siste uken.

– Det er en elefant i rommet, alle vet at Norge har stått på hodet den siste uka. Det var ikke på grunn av krig, sult og fattigdom som man kanskje skulle tro. Ikke på grunn av ufoer, eller at jordens kjerne har skiftet rotasjonsvinkel, men det har rett og slett vært på grunn av meg, sier hun innledningsvis i episoden.

Videre sier influenseren at uansett hva hun sier vil det virke kalkulert, men at hun ikke synes synd på seg selv og står for at hun har satt seg selv i den situasjonen hun står i.

At 28-åringen valgte å uttale seg om kritikken i egen podkast, reagerer mediekritiker og fagmedarbeider i Institutt for Journalistikk, Trygve Aas Olsen, på.

– Rotet seg borti et uføre

Aas Olsen stiller seg spesielt kritisk til at influenseren valgte å snakke om kritikken i podkasten de har gjennom NRK, og ikke til en journalist.

– Som en offentlig person synes jeg at hun faktisk må snakke med journalister om ting som ikke er så hyggelig, men hun har ingen forpliktelse til å snakke. Hun er ikke folkevalgt eller sjef for flere hundre ansatte. Hun har ikke den type makt, og det er en vesentlig forskjell, forklarer Aas Olsen og legger til:

– Det at hun ikke snakker med NRK engang er jo litt paradoksalt, for å si det forsiktig. På en annen side vil NRK nærmest være inhabil når de har hun som kontraktør, det blir som å intervjue sin egen ansatt. Hun har rotet seg borti et uføre som hun åpenbart har problemer med å komme seg ut av.

Til tross for at han stiller seg kritisk til Isachsens valg av plattform, kan han både forstå og har medfølelse overfor influenseren.

Les også: Sophie Elise tar bladet fra munnen: – Jeg er dritsliten

– Jeg kan forstå at hun synes det har vært stritt, man kan prøve å tenke selv hvordan det hadde vært hvis man var 28 år gammel og ikke vant til å forholde seg til offentligheten på andre måter enn gjennom blogger og podkast. Jeg har full forståelse, sier han.

Sophie Elise Isachsen har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

– Burde aldri ansatt henne

Det mye omtalte bildet førte til en klagestorm mot NRK, og Kringkastingsrådet har så langt mottatt over 3601 klager på samarbeidet. Til tross for dette har NRK valgt å fortsette samarbeidet.

Aas Olsen har ikke forståelse for at NRK ønsker å fortsette samarbeidet, og mener at kanalen aldri burde ansatt 28-åringen. Samtidig reagerer han på at Isachsen hevder at man er mer opptatt av henne når det er «krig, sult og fattigdom» i verden.

Les også: Truer med å trekke forlovelsen: – Kommer seg ikke unna

– Jeg mener NRK aldri burde inngått samarbeidet med henne. Jeg ser at hun klager på at folk er så opptatt av henne når det er krig i Europa, men problemet med Sophie Elise er at hun ikke er opptatt av krigen. Det NRK serverer ungdommen når det er krig, er Sophie Elise. Det er det som er problemet, hevder Aas Olsen og poengterer:

– Det sier seg selv at når det er krig så er jobben til NRK å få folk interessert i krigen, og ikke underlivet til Sophie Elise, eller hva hun har i posen for den saks skyld.

Redaksjonssjef i NRK Underholdning, Rune Lind, sier at dette er et av mange tilbud de tilbyr innen underholdning som når ut til unge.

– Vi har veldig mange podkaster og andre programmer som har unge som sin målgruppe, i alle sjangre, fra nyheter til det vi driver med, underholdning. Dette er et av flere tilbud. Og så er det ikke slik at NRK sluttet å dekke krigen da Sophie inngikk en podkast-avtale med NRK, sier redaksjonssjefen i en e-post til Nettavisen.