Gårdstilværelsen i 1922 fortsetter for kjendisene på Bøensætre gård i Aremark. Den første uken bød på sin del av dramatikk da en av deltakerne Kjersti Grinis (50) ordbruk fikk de andre til å rase, og årets første deltaker røk ut i en nervepirrende tvekampen.

Det er duket for uke to inne på den idylliske gården på Østlandet med ny storbonde og nytt ukesoppdrag.

Les også: Tapte årets første tvekamp i «Farmen kjendis»: – Aldri hatt en større nedtur i livet

Et av oppdragene som skal gjennomføres er blant annet slakting av kaniner. Det vekker reaksjoner hos Sophie Elise Isachsen (27) som har vært vegetarianer i mange år, og har flere ganger kjempet for denne kampen i mediene.

For dyreelskeren Isachsen ble det naturlig at hun fikk ansvar for dyrestellet inne på gården, og i en tidligere episode omtalte hun seg selv som «kaninhviskeren». At kaninslakt stod på programmet var helt utenfor hennes forståelse, men likevel ville hun være til stede under slaktingen.

– Burde vært stoppet

En del av ukesoppdraget innebærer å lage en moffe ved bruk av skinnet til kaninene. Dermed måtte to av gårdens kaniner ofres, og selve grunnlaget for dette var det flere av deltakerne som tok motstand til.

– Slakten burde vært stoppet. Det har ikke noe å gjøre om man spiser dyr eller ikke, eller hvor «humant» dyrene ble slaktet, sier Shabana Rehman (45) til Nettavisen.

Les også: Dette er den elleville historien til «Mesternes mester»-huset

Isachsen skjønte tidlig at det var nytteløst å kjempe imot slaktingen, og derfor ville hun sikre at dyrene hadde det så fint som mulig før slaktingen fant sted.

Men for Isachsen var tanken på at kaninene skulle gjøres om til moteplagg helt absurd.

– Det føltes så unødvendig at vi skulle drepe kaninene for å lage et klesplagg til en fiktiv karakter, forteller Isachsen til Nettavisen.

Både Isachsen og Rehman er vegetarianere, og Rehman reagerer på at 27-åringen lot seg føye under storbondens vilje og ikke gjorde et forsøk for å stanse slaktingen.

– Både Sophie og jeg burde ha gjort det vi kunne for å stoppe denne unødvendige slakten, fordi vi begge har valgt å være bevisste på dyrs rettigheter, uansett hva andre måtte si eller mene, sier Rehman til Nettavisen.

– Jeg hadde gjort det samme uansett hvem det hadde vært, og ingen ba meg om å gjøre noe som helst, svarer Isachsen tilbake.

Les også: Letter på sløret om «Farmen kjendis»-tilværelsen: – Var utrolig belastende

Dyreforkjemperen er kjent med at dyr dør, og selve opplevelsen ble dermed ikke like sjokkerende for Isachsen.

– Jeg tror slike opplevelser er verre for de som ikke har noe forhold til hvor maten deres kommer fra. Dyrene på gården har det mye bedre enn mange andre dyr, sier Isachsen.

Ikke tøff

Rehman ønsket ikke å være til stede under slakten, og i etterkant av innspillingen av realityserien er det flere ting hun angrer på fra slakten.

Etter slakten deler Rehman og Isachsen et følsomt øyeblikk sammen på TV-skjermen, de Rehman roser 27-åringen for hennes mot under slakten. Men i dag er ikke Rehman verken stolt over Isachsen eller seg selv.

Les også: Sophie Elise åpner opp om «Farmen»-ryktene

– Jeg syns verken Sophie var tøff som fulgte kaninene til døden, eller jeg som ikke klarte å se slakten. Til hvilken nytte? For at storbonden skulle få den ekstra poengkniven som premie?

Som den selverklærte «kaninhviskeren» ville Isachsen gi trygghet til dyrene i forkant av slakten, og Isachsen var klar over at slakt er en del av gårdslivet.

– Jeg forsto at kaninen kom til å bli slaktet uansett, og ettersom jeg var den eneste som hadde brukt tid med kaninene tenkte jeg det var best at jeg hentet de så ble det ikke mer stressende enn det trengte, sier Isachsen til Nettavisen tilbake uten å kommentere noe ytterligere på Rehmans krasse kritikk.

Rehman mener at ansvaret ikke bare hviler på 27-åringen, hun angrer bittert over at hun selv ikke grep inn da slakten var et faktum.

– Jeg dro ikke inn på gården som aktivist, men den slakten finnes det ingen unnskyldning for. Det er noe jeg kommer til å angre på resten av livet, at jeg ikke gjorde alt for å forhindre. De kaninene burde vært reddet, sier Rehman.