Hullyboo er et band som har eksistert som trio helt siden 2009. Da fant de tre jazzstuderende unge herrene Mats Mæland Jensen (trommer), Marius Hirth Klovning (gitar) og Bjørnar Kaldefoss Tveite (bass) hverandre og de har heldigvis ikke funnet noen grunn til å skille lag.

«Farkost» er bandets andre utgivelse og nå har de to gutta fra Voss, Kaldefoss Tveite og Hirth Klovning, samt Mæland Jensen fra jazzmetropolen 3050 Mjøndalen, invitert med seg sjølvaste Tore Brunborg - også han fra Voss - på saksofon og Jakob Eri Myhre fra Bærum på trompet.

Det er sju år siden Hullyboo ga oss sin debut «Bønner og flesk». Med «Farkost», der alt materialet er skrevet av enten Mæland Jensen, Hirth Klovning eller Eri Myhre, bekrefter de at de er et band i stadig utvikling - noe annet skulle for så vidt tatt seg uten med en autoritet som Tore Brunborg med på laget.

Musikken er vakker, ofte sakteflytende, fabulerende og med substans fra start til mål. Det hevdes at impulser fra både jazz, blues og country finnes i Hullyboos DNA. Det er det ingen grunn til å bestride, men det finnes mye annet der også som til sammen sørger for at dette herlige kollektivet befolka med utmerkede solister bør få mye mer oppmerksomhet enn det som har blitt dem til del så langt.

Klovning har, i tillegg til å spille blant annet i Hullyboo og Skadedyr, hatt nok en drøm i mange år. Han har ønska å spille inn egenkomponert musikk helt aleine med sin akustiske gitar.

Nå har han heldigvis tatt mot til seg og de ni låtene, med titler som «Telemarksnedslag», «Nett ein liten joggetur» og «Smågras», og som varer i vel 25 minutter, er intet mindre enn en liten godtepose der Klovning i en slags jazz/folk-landskap viser oss hvilken smakfull estetiker han er.

Det er rom, luft og tanke bak alt Klovning foretar i dette universet der han ikke har noe å gjemme seg bak og det trenger han da heller ikke.

Marius Klovning må gjerne stikke gitaren frem i mye større grad enn han gjort til nå - om det er med akustisk, elektrisk eller lap steel så forteller han oss at han er i besittelse av noe høyst personlig.

»Hagebyen» er kun å finne digitalt.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.