Symbolet som vi nå igjen ser så vi også i den første episoden.


Vi vet at symbolet er fra da han ble til iskongen ble laget av skogsbarna (Children of the forest).

Vi begynner likevel bakerst, med den siste episoden.

Gutten som er drept er Ned Umber. Lorden i huset Umber. Umberhuset har Last Hearth. Akkurat de to tingene er symbolsk viktig, og spesielt fordi iskongen har latt Umber være igjen istedenfor å ta ham med i sin hær.

For å sette det i sammenheng er historien om hvordan iskongen (Night King) ble laget. Han var egentlig en First Man, altså de første menneskene som kom til Westeros.

Skogens barn (children of the forest i serien) gjorde en av disse menneskene om til iskongen for å bekjempe nettopp menneskene.

I sesong 3, episode 3 så kommer Jon til Fist of the First Men for å se etter alle de svartkledde som skal være drept. Alt som er igjen er hestelik, laget som symbolet.

Selve dette stedet har vært et forsvarspunkt siden de første menneskene kom til Westeros, derav navnet.

Vi vet at symbolet egentlig stammer fra Children of the Forest/skogens barn. Det har blitt bekreftet tidligere av folkene bak Game of Thrones. Vi vet også at det neppe er tilfeldig at det omtales som en beskjed, men er det en beskjed om at iskongen aldri glemmer eller er det noe mer skjult?

Iskongen er, som vi vet, et monster laget av skogens barn for å bekjempe menneskene. Et monster som også begynte å angripe skogens barn og som førte til alliansen mellom menneskene og skogens barn. Da iskongen ble født ser vi at det brukes en kniv laget av drageglass. Er dette den kniven Arya ber om å få laget? Eller er det tilfeldig at de begge lages av samme materiale?

Fra alle hint til teorier kan det være langt, men vi tar med noen av de viktigste:

1. Veggen i nord ble laget av iskongen, ikke av mennesker. Bran the Builder er egentlig Bran, som overbeviste iskongen om at det var eneste måten de kunne beskytte seg mot menneskene på.

2. Grunnen til at white walkers nå kommer tilbake er ikke et angrep, men baserer seg på en lovnad fra Stark: Winter is coming. Det alle har trodd er en advarsel er rett og slett skryt.

3. Fordi Stark-familien er i familie med iskongen, og med de andre.

4. Symbolet som brukes er en påminnelse til alle om at iskongen er laget av skogens barn, og er en del av historien til Westeros.

5. De forskjellige lederne av iszombiene fra nord har forskjellige symboler. Teorier sier at dette skyldes at dette er de originale første menneskenes klaner.

6. En siste teori er at kun folk fra House Targaryen kan ri drager. Derfor kan Daenerys, derfor kan Jon ri sammen med sin tante (...) og derfor kan også sannsynligvis Tyrion. Og iskongen? Fordi symbolet som egentlig tegnes er fra House Targaryen.

7. Eller har den gamle husholdersken rett:

Some say he was a Bolton. Some say a Magnar out of Skagos, some say Umber, Flint, or Norrey. Some would have you think he was a Woodfoot, from them who ruled Bear island before the ironmen came. He never was. He was a Stark, the brother of the man who brought him down.... He was a Stark of Winterfell, and who can say? Mayhaps his name was Brandon. Mayhaps he slept in this very bed in this very room.

Og, selvfølgelig - Samwell Tarly er den som skriver A Song of Ice and Fire (bokserien som heter Game of Thrones som serie).

Ebrose: "If you're going to write histories, Tarly, you have to do the research. If you want people to read your histories, you need a bit of style. I'm not writing The Chronicles of the Wars Following the Death of King Robert I so it can sit on a shelf unread."

Ebrose: "What? You don't like the title? What would you call it then?"

Tarly: "Possibly something a bit more…poetic."

Hva så med Ned Umber?

Umberhuset har vært lojale mot Stark-familien, med ett unntak i serien. Da Jon Snow lar wildlingene dra nordover så står faren til nå drepte Ned Umber bak House Bolton. På grunn av dette er det mange som vil at huset skal bli erklært forrædere av Jon Snow etter Battle of the Bastards, men Jon nekter.

At Last Hearth er viktig ser vi i åpningssekvensen for sesong 8, som også har mange andre hint om hva som kommer til å skje - og være viktig. Blant annet treet vi ser Stark-familien alltid besøker. Se bare under: