De fleste i Norge har lenge trodd at Tore Sagen er en tvers igjennom snill, godslig og på alle måter ufarlig person, som best av alt kan nytes med en solid latter i NRK-programmer som «Side om side». Men det var før man hadde opplevd Tore Sagen i Flauhetskonkurranse i RadioResepsjonen denne uken. Siden er det knapt et menneske i Norge som ikke føler seg krenket og lurer på om ikke humor og rasisme er to ting som bør holdes strengt adskilt. Nærmest som ild og vann. Hund og katt. Gud og djevelen. Fremskrittspartiet og Miljøpartiet De Grønne.

Tore Sagen har utløst en debatt om hva som er humor. Folk sitter nå hjemme og snekrer dypt personlige lister over hva du definitivt ikke bør har lov til å le av her i landet. Her er det trolig grenseløst mange muligheter, og man vil med dette oppfordre hver enkelte til å gå inn i sin samvittighet, gå ned i din sjels kjellerdyp og se hva som der måtte ligge gjemt av tøys og fanteri, hvor du i et svakt øyeblikk kan ha fnist av noe høyst upassende, eller enda verre har ledd rått og uhemmet, kanskje i flere minutter av gangen.

Å finne ut hva som ikke bør være humor er med andre ord noe nordmenn i disse dager trolig driver mye med. Min kollega Torbjørn S. er et godt eksempel. Han har skapt en urangert liste, som sikkert vil stimulere deg til å lage noe lignende. Dette er lister som man kan henge opp til skrekk og advarsel over hele Norge. Listen til Torbjørn S. er som følger:

OVERORDNET

- Feminisme er ikke humor.
- Kjønnssterotypi er ikke humor.
- Klimarelativisme er ikke humor.
- Innvandringsskepsis er ikke humor.
- Internasjonale sanksjoner mot Russland er ikke humor.
- Veganisme er ikke humor.
- Engasjement er ikke humor.
- Ungdomsengasjement er i alle fall IKKE humor.
- Torbjørn Jagland er ikke humor.

MEN OGSÅ

- Matallergi er ikke humor.
- Tannregulering er ikke humor.
- Terminalbriller er ikke humor.
- Korps er ikke humor (dette vet jeg av erfaring. Korps er ramme alvor).
- Talefeil er ikke humor.
- Bergen er ikke humor.
- Folk i distriktene er ikke humor.
- Stutum-humor er ikke humor.

Beklager mulige utelatelser. Det er rett og slett mye, ja kanskje det aller meste, som ikke er humor. Takk for alt.