Gå til sidens hovedinnhold

Hva gjør du hvis det går galt på treningssenteret?

I disse dager er det mange nordmenn som har startet «et nytt og bedre liv» på treningssenteret, men hva gjør du hvis du skader deg?

Januar er høytid for trening på landets treningssentre. Tre av ti nordmenn er medlem hos et treningssenter.

Dessverre for noen vil en økt på treningsstudioet få en smertefull avslutning. Tolv prosent av medlemmene vil skade seg, og noen blir også alvorlig skadet, ifølge Forbrukerrådet.

Les også: Ny studie: Denne treningen forbrenner flest kalorier


De fleste treningssentre vil tilby en gratis prøvetime ved innmelding, og også en time med personlig trener. Hvis du ikke er vant til et treningssenter fra før av, anbefales det å benytte seg av denne muligheten.

- Det er lurt å bruke en slik time, særlig hvis du er nybegynner. Også faste kunder kan ha behov for å korrigere litt på teknikken. Slik unngår du mange skader, sier jurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet.

Hvis du likevel skader deg under en økt, bør du gjøre en innsats for å dokumentere hva som har skjedd.

– Hvis du skader deg som følge av defekt utstyr, er det viktig å dokumentere det godt. Ta bilder og noter hva som har skjedd både med utstyr og eventuelle synlige personskader. Ta kontakt med ansatte på senteret, samt lege ved behov, sier Iversen.

Les også: Slankedebatten blusser opp, idrettsforsker har én klar anbefaling

Juristen sier videre at det ikke er nødvendig å gå til rettssak for å kreve erstatning, men at Forbrukerrådet kan mekle mellom kunden og treningssenteret.

Kommentarer til denne saken