Anledning gjør tyv. Det vet politiet, skattemyndighetene og en gjennomsnittlig mistenksom ektefelle.

Hva man skal se etter ved mistanke om utroskap varierer fra person til person. Noen vil sikkert slå på alarmen hvis typen reiser uvanlig mye bort med jobben eller noe. Men det fins mange andre varianter. Jeg kjenner en kar som holder på i lunsjen. Han møter elskerinna for å pule en snau time et par ganger i uka. Midt i arbeidstiden. Uten at noen oppdager det. Slikt kan få store konsekvenser.

-Du kommer til å bli veldig tynn. Du får jo aldri spist lunsj, sier jeg, etter å ha lyttet til bravadene. Jeg er interessert i detaljene. Hvilket hotell er for eksempel best for utroskap. Det viser seg å være Oslo Plaza. Det er dessuten mye annet man må være oppmerksom på. Det blir for eksempel en del hassel med å slette ting på mobilen og passe på gps-sporing og slikt som viser hvor du er eller har vært.

Det blir også mye overdreven dusjing. Denne karen jeg kjenner har nemlig utviklet en langt fremskreden frykt for avslørende lukt. Han dusjer støtt og stadig.

-Så du er mer bekymret for tørr hud enn å bli oppdaget av kona, spør jeg, og dette leder til en samtale om du ville vært utro hvis det var bombesikkert at du ikke ble oppdaget, og da sier jeg at min erfaring er at nesten alle menn kan ha lyst på et sidesprang, men at tilbudet liksom skranter i takt med at kulemagen vokser, håret tynnes og mye blir hengende og slenge.

Etter at denne samtalen er over kommer jeg til å tenke på at kona skal reise bort denne helgen. Jeg skal være helt alene hjemme. Hele helgen. Fra fredag til søndag. Det byr jo på noen muligheter. Man kan legge planer. La fantasien løpe løpsk. Jeg er sugen på ting. Jeg er det. Jeg sykler derfor opp til Kiwi og kjøper alt jeg trenger for å skeie ut.

For at dette skal bli riktig vellykket starter jeg dagen før. Jeg henter frem en stor gryte. Nederst legger jeg en klatt smør sammen med 1,5 kg lammekjøtt. Så kutter jeg hodekålen opp i skiver, har på to spiseskjeer mel, en hel pakke pepperkorn, to spiseskjeer salt, og heller over en liter kokende vann. Gryta lar jeg stå og putre i to timer. Dagen etter, varmes det hele opp igjen sammen med Asterix-poteter og serveres med godt øl. Nå er jeg klar. For den helt store nytelsen.

Kona kan ikke fordra fårikål. Døtrene mine hater fårikål de også. Men denne helgen er damene over alle hauger. Jeg har sjansen. Jeg skal spise fårikål fredag, lørdag og søndag. Jeg gleder meg veldig.