Teknologigiganten Apple har invitert til høstlansering – eller «Apple Special Event» – tirsdag den 10. september klokken 19.00 norsk tid.

Her skal selskapet vise fram sine største nyheter, i første rekke en serie nye iPhone-modeller.

Les også: Rykte om ny prisbombe fra Apple: - Det er galskap

Strømmes direkte på YouTube

I eldre tider måtte en ha et Apple-produkt for å se pressekonferansen direkte, men i de senere år har selskapet løsnet grepet. I år har de sluppet taket helt, arrangementet blir strømmet direkte på YouTube for aller første gang.

Dagen før dagen koker det på ryktebørsen, og det er vanskelig for Apple å legge lokk på de mange lekkasjene før lanseringen.

Her er de største nyhetene vi forventer at applesjef Tim Cook vil annonsere:

iPhone 11

Nye iPhone-modeller er uten tvil den største nyheten for forbrukere. En lang rekke rapporter og lekkasjer tyder på at Apple kommer til å slippe tre nye modeller som skal erstatte dagens trekløver.

Navnene på telefonene blir antagelig iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

Den første blir basismodellen tilsvarende dagens iPhone Xr, mens de to Pro-utgavene blir flaggskipene som tar over for iPhone Xs og iPhone Xs Max.

Den største nyheten knyttet til iPhone 11 Pro-modellene er kameraforbedringer. Det forventes at de får til sammen tre linser, og at den nye linsen er av typen ultravidvinkel.

Les også: – Mac Pro vil sannsynligvis koste minst 300.000 kroner

For iPhone 11 regner analytikerne med at antall kameraer øker fra ett til to.

Det ryktes at «selfie»-kameraet på alle tre modellene vil økes fra dagens 7 megapiksler til 12 megapiksler, og skal kunne ta opp sakte film i opp til 120 rammer i sekunder.

Det sies også at iPhone 11 Pro-modellene vil kunne lade opp andre enheter trådløst. I praksis skal du for eksempel kunne lade AirPods ved å legge dem på mobilen.

Utseendemessig forventer vi ikke store forandringer annet enn at de tre kameraer blir samlet i en firkantet struktur.

Den siste av de større nyhetene ryktes å være at iPhone 11 vil komme med en hurtiglader og at (lade)kabelen som sendes med er av typen USB-C til Lightning.

Apple Watch

Det forventes at Apple har nyheter rundt Apple Watch også, men det er usikkert hvorvidt det er snakk om utbedringer av dagens Apple Watch Series 4 eller om det skal avdukes en helt ny serie - Apple Watch Series 5.

Nyhetene på ryktebørsen handler først og fremst om nye remmer og at keramiske urkasser vender tilbake sammen med urkasse i titan.

Apple Tag

Et helt nytt produkt fra Apple sies å være Apple Tag. Dette er i praksis en konkurrent til produktet Tile - en liten sender som kan festes på alt fra nøkkelknipper til bager og som du dermed kan finne med mobilen.

Fordelen med Apple Tag for iPhone-brukere vil være direktekoblingen til iOS. Det sies også at Apple bruker en annen teknologi som skal gjøre det mulig å lokalisere gjenstander med en margin på bare noen centimeter.

Programvare og tjenester

Apple avduket de nye operativsystemene iOS 13, iPad OS 13, tvOS 13, WatchOS 6 og macOS Catalina under WWDC i juni, men vi regner med å få se flere detaljer tirsdag kveld.

Det kan også hende selskapet avduker flere detaljer knyttet til den kommende strømmetjenesten Apple TV+. Film- og serietjenesten skal etter planen lanseres i november, så det er ikke utenkelig at Apple kommer med noe nytt nå.

Les også: Jennifer Aniston avslørte hvorfor hun gjør TV-comeback: - Jeg er veldig begeistret

Ryktes om AR-briller

Apple er svært opptatt av AR-teknologi, og det ryktes om en helt ny produktkategori for Apple med skalte AR-briller, ikke ulikt Google Glass.

Det er imidlertid få som mener dette produktet kommer til å bli vist fram tirsdag 10. september om det i det hele tatt kommer til å se dagens lys.

Det er heller ikke forventet at Apple kommer til å vise fram nye iPader eller Macer. Disse produktene har de siste årene blir avduket på et eget event senere, i oktober.