(SIDE2:) Ireland Baldwin (17) er datter av Kim Basinger og skuespilleren Alec Baldwin. Ireland, som har fått mye fra sin vakre mor, opplever i disse dager at modellkarrieren er i ferd med å ta av.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Havnet midt i krangelen
Den unge Baldwin har måttet tåle mye negativ omtale av sine foreldre opp gjennom. Basinger og Baldwin hadde en dårlig periode etter skilsmissen, og Ireland opplevde å havne midt i krangelen.

Det ble ikke bedre da en talebeskjed fra en rasende Baldwin til datteren ble gjort offentlig for flere år siden. Da Ireland var 11 år, ringte far og kalte henne en «frekk, liten gris». Alec Baldwin har senere beklaget dypt beskjeden og sagt at det ikke finnes noen unnskyldning for å snakke til sitt lille barn på den måten.

Verre for Ireland er det at replikken fra faren er blitt hengende ved henne.

- Jeg er ikke mine foreldre. Akkurat som de fleste av dere, så har pappa gjort feil i sitt liv. Han har snakket over seg, latt sinnet ta overhånd og reagert på saker han ikke burde ha reagert på. Jeg får «trusler» som handler om min fars fortid. Det er ikke rettferdig. Faren min har kommet seg stort siden den gang. Han skjønte at han måtte forandre seg, så han gjorde det. Nå er han sunn og lykkelig gift og har et nytt barn på vei, skriver Ireland på Tumblr.

- Får dere noe godt ut av det?
Det er sjelden at kjente navn tar til motmæle mot hatefulle kommentarer, men Ireland stiller sine spørsmål direkte til sine anonyme kritikere.

- Hva jeg ikke fullt ut klarer å forstå er hva godt dere får ut av å kommentere under et bilde av en 17-åring at hun er tykk, stygg og så videre. Hjelper det dere på noen måte? Skriver hun.

Baldwin skriver også at hun ikke er sin mor, hun er høyere og mer formfullendt.

- Min mor er liten og skjør, jeg er veltrent og har mye mer kropp å elske. Jeg er en tenåring som fremdeles forsøker å komme meg gjennom den vanskelige og klossete perioden. Jeg forsøker fortsatt å skjønne omgivelsene, sier hun.

Ireland Baldwin sier modellkarrieren faktisk også har fått henne til å føle seg vakker, og ber altså hatefulle, anonyme kommentatorer å holde meningene sine for seg selv.

- Jeg søker ikke berømmelse fordi jeg har berømte foreldre. Jeg vil ikke være kjent som den «frekke, lille grisen» eller «Alec Baldwin og Kim Basingers unge».

- Jeg har mine egne ting som jeg er opptatt av og som jeg vil utforske. Jeg vil være en sunn rollemodell for andre, skriver hun.