Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor snakker jenter ned kjæresten?

Hun vs. han

- Det er mye «bonding» over menns udulighet.

Ny fredag, betyr ny episode av podcasten «Hun vs. han». Denne uken tar podcasten opp et tema programleder Kjersti Westeng har fundert over:

– Hvorfor er det slik at jenter snakker ned kjæresten i sosiale lag med venninner? spør Westeng.

Ifølge programlederen er det en gjenganger når venninne møtes. Det er kun én grunn til at hun har lagt merke til problemstillingen.

– Jeg har én venninne som fort blir stille når de andre klager på kjæresten. Hun sa at «klart jeg finner et eller annet så jeg kan være med i gjengen, men ganske ofte så er de tingene som det klages over i gjengen ikke et problem for kjæresten og meg.». Og jeg kan ta meg selv i å legge på ting når det kommer til kjæresten, bare for å «bonde» med de andre jentene, sier Westeng ærlig.

– Altså, gruppepresset får deg til å si ting du kanskje ikke mener? spør medprogramleder Adrian Møller Haugan.

Hør debatten i ukas episode av Hun vs. han. Du kan også høre podcasten i Apple podcast eller Spotify. Følg dem på Instagram her.

– Ja, eller at jeg tar opp ting jeg egentlig ikke synes er så stort problem, forklarer Westeng.

– Det er mye «bonding» over menns udugelighet, legger hun til.

Ifølge begge de to programlederne er det få i deres respektive vennegjenger som vil innrømme at problemstillingen gjelder dem.

– Jeg sier det er tull at ingen, spesielt kvinner, ikke kjenner seg igjen. Da jeg tok det opp på jobb i redaksjonen, var alle enige om at de gjorde dette til en viss grad, sier Westeng.

Hør debatten i ukas episode av Hun vs. han. Du kan også høre podcasten i Apple podcast eller Spotify. Følg dem på Instagram her.

Reklame

Meningsmålinger: - I enkelte tilfeller er det ren manipulering