Natt til fredag norsk tid var det ikke bare én, men to nordmenn å se på toppen av verdens nest høyeste fjell, K2.

Etter at både Frank Løke (42) og Kristin Harila (36) nå har nådd K2, har antallet nordmenn som har besteget det som ofte omtales som «verdens farligste fjell» doblet seg. For 14 år siden, i 2008, ble Cecilie Skog (47) og Lars Flatø Nessa (43) historiske som de aller første nordmennene på toppen.

Les også: Lars Nessa nådde toppen av K2 i 2008, men mistet klatrekameraten. Dette er hans beste råd til Løke

Og mens de nå er på vei ned, sitter en stolt lillesøster i Norge og følger med på Løke.

– Vi var jo selvfølgelig litt ekstra spente i natt, forteller håndballstjernen Heidi Løke (39) overfor Nettavisen fredag.

– Håper han kommer seg trygt hjem

Heidi Løke og resten av familien har fulgt med på Frank Løke hele veien – og er imponert over alt han nå har fått til.

– Det er utrolig rått at han får det til. Men er det noen som skulle klart det så er det Frank. Han har jo ikke kjempemye erfaring fra før av, så jeg synes det er utrolig imponerende hva han får til. Først Mount Everest og nå K2, forteller Løke.

Hun legger imidlertid ikke skjul på at faren ikke er over helt ennå. Først må hun få broren helt hjem.

– Han skal jo ned, også. Nå er de på 6500 meter, og de skal vel bruke to dager på å komme ned. Men når han har kommet ned er det trygt, og da kan vi puste ut, fastslår hun.

– Så nå håper jeg bare alt går bra nedover og at han kommer seg trygt hjem, legger 39-åringen til.

Ringte til familien fra toppen

Selv har ikke Heidi Løke snakket med broren ennå, men hun kan fortelle at foreldrene fikk en telefon i natt.

– Han ringte først mamma, men hun fikk ikke tatt telefonen, så da ringte han til pappa. De er på bobiltur, der også yngstedatteren til Frank er med, så hun fikk snakket litt med ham. Det var dårlig dekning, så det var ikke så mye de fikk snakket - men han fikk fortalt at han var på toppen, sier hun.

Les også: Frank Løke avslører dramatikk på vei opp til K2

Når Frank Løke kommer til Norge er foreløpig ikke helt avklart, men søsteren kan love en god fest når han er tilbake.

– Vi må vel arrangere noe. Han har jo alltid hatt fester og sånt hjemme hos oss, så nå skal vi ta igjen og ha en god fest hjemme hos ham, sier håndballspilleren til Nettavisen og ler.

Om broren kommer til å begi seg ut på flere topper i fremtiden er hun usikker på, men hun er derimot klar i sin tale på at Frank Løke ikke kommer til å «trekke seg tilbake».

– Det blir vel et eller annet han finner på. Om det blir topper er jeg usikker på, men han kommer alltid til å finne på noe sprøtt. Det tror jeg aldri at han gir seg med, flirer 39-åringen.

La igjen personlig eiendel på toppen

Løke var fredag ettermiddag tilbake i K2 Base Camp, som regnes som relativt trygg grunn. I en pressemelding kunne Løkes pressekontakt, Torkjel Haabeth, da fortelle om en dramatisk ferd ned fra toppen av verdens nest høyeste fjell.

«Frank melder om at han var tre fingre fra å miste livet, hvor han hadde store problemer på isen etter flaskehalsen. Det ble et teknisk knutepunkt der det skjedde mye rart», meldte han.

Det var nettopp ved «flaskehalsen» at fjellklatrer og eventyrer Rolf Bae mistet livet på vei ned samme vei i 2008.

Haabeth kunne samtidig melde om at Løke la igjen en helt spesiell eiendel på toppen.

«Skandale-boraten fra 'Skal vi danse' henger forresten igjen på toppen av K2», het det i pressemeldingen.