Etter å ha tatt verden med storm med sine gule vester i årets sesong av «Britain's Got Talent», var det ingen ringere enn den norske komikeren Viggo Venn (34) som til slutt stakk av med seieren i den internasjonale talentkonkurransen søndag kveld.

Den norske klovnen fra Kongsberg har derimot vært vanskelig å få tak i de siste dagene, og flere norske medier har etterlyst Venn for å få noen ord med den virale komikeren.

Les også: Viggo Venn bryter tausheten etter «Britain's Got Talent»-seieren: – Helt Texas

Torsdag ettermiddag setter Venn sine føtter på norsk jord for første gang igjen, etter seieren i den populære talentkonkurransen.

Fortjener stort oppmøte

Da Venn stod i finalen søndag kveld, hadde humorscenen Nieu, invitert til en direktevisning av finalen.

– Denne søndagen er det ekstra spesielt for ikke bare har Martha bursdag, men vår alles kjære og elskede Viggo har klart det store kunststykket og komme seg til finalen av «Britain's Got Talent», sa komiker Jonis Josef (31) til Nettavisen.

Overfor Nettavisen fortalte daglig leder og komiker Morten Ramm (44) at det var stor etterspørsel for billetter. De hadde derfor sett seg nødt til å flytte visningen til Cosmopolite-scenen, som ligger i samme bygg.

– Cosmopolite rommer 550 mennesker og jeg tror det er solgt rundt 500 billetter nå, sa Ramm til Nettavisen.

Se finaleopptreden til Viggo Venn her:

Det er derimot ikke første gang de samler fans og klovne-tilhengere på Nieu scene. Under semifinalen av realitykonkurransen på tirsdag, kunne Josef og Ramm forsikre om full jubel i lokalene da Venn gikk videre til finalen.

– Vi så semifinalen sammen alle oss som er glad i han og heiet på han her fra i byen. Det var som å se favorittlaget sitt vinne Champions League, sa Josef til Nettavisen og fortsatte:

– Viggo er veldig populær blant oss komikere, han er verdens fineste fyr, så det er kult at vi samler oss her hjemme for å se han på skjerm mens han er i England.

Også Ramm var overrasket over at så mange tok turen til Nieu scene.

– Det var overraskende godt oppmøte til å se på «Britian's Got Talent». Det er jo nesten ingen av de som henger der som ser på de talentprogrammene til vanlig. Men når vi har en husklovn fra Nieu som har rota seg inn i finalen, så er det en selvfølge at vi må følge opp.

De spådde også like bra stemning under søndagens finale, om ikke bedre.

– Det er veldig spennende for nå har han fått et internasjonalt gjennombrudd, men han har vært morsom i Norge en god stund så han fortjener et veldig stort oppmøte, men dette er så stort som det blir på humor-fronten, sa Josef.

Se semifinaleopptredenen her:

Et eget klovnemiljø

For mannen i gata har kanskje Venns komikerkarriere vært ukjent for de fleste fram til det internasjonale gjennombruddet i «Britain's Got Talent» denne våren.

Nå som han har gjort stormkarriere i Storbritannia er det kanskje på tide å spørre hvem Viggo Venn egentlig er?

– Viggo er en klovn og standup komiker som du kan ha med deg over alt. Han passer alltid inn på scenen uansett hva, sa Ramm om kameraten.

De fleste trodde kanskje at yrket som klovn var døende, men det er det tvert imot. I dag finnes det et knippe mennesker fra hele verden som reiser rundt med kofferten full av klovnerier.

Man kan likevel etter alt å dømme si at det blandes inn med dose standup komedie – slik sett som Venns «Britain's Got Talent»-opptredener.

– Det er et eget klovnemiljø der ute som ikke er for alle. Det er mye ja-fase og mye rare øvelser jeg aldri har giddet å sette meg inn i. Det er mye fysisk humor med en liten blanding av alt. Alt fra den typiske klovnemimikken til rød nese og bredt smil, forklarte Ramm og fortsatte:

– Hvis du er klovn som Viggo så handler det om å ha noen gode fysiske ideer, fremfor en stødig standup tekst. Publikum henger seg mer opp i en rød ballong han har tuklet med fremfor en morsom punchline.

Se den første auditionen her:

Kan opptre for kong Charles

Ettersom Venn flyr seirende hjem fra det populære TV-programmet, som for øvrig hadde 6,2 millioner seere på premieren i april, returnerer han ikke tomhendt tilbake til Norge. Nordmannen fra Kongsberg kunne også smykke seg med en pengepremiere på nesten 3,5 millioner kroner.

I tillegg får han muligheten til å delta i The Royal Variety Performance. Det vil si at han får opptre foran kongen av Storbritannia, og flere representanter av den engelske kongefamilien.

– Det som er spennende her med finalen er at han skal stå foran kongen av England. Og hvis du følger den humoristiske-tidslinjen så startet det hele med hoffnarrer som underholdt kongen ved satire, påpekte Josef og la til:

– Det er det vi sier er roten til det vi driver med i dag, og nå skal vår venn, Viggo stå foran kongen av England å ta av seg vester.

Venn har fått klovneutdannelsensin på den franske, fysiske teaterskolen Ecole Philippe Gaulier, der også «Borat»-skuespilleren Sacha Baron Cohen (51) har studert.

Før Venns internasjonal gjennombrudd har han turnert nesten sammenhengende med klovneshow i land som USA, Australia og Europa. Han har også mottatt en rekke priser og utmerkelser, blant annet på verdens største performancekunst-festival Edinburgh Festival Fringe.

Stormende jubel i Oslo da Viggo Venn ropes ut som vinner: