Leonardo DiCaprio (47) er en av Hollywoods største miljøentusiaster og klimaforkjempere, og innsatsen hans belønnes nå med å få oppkalt en nyoppdaget treart etter seg selv.

Ifølge USA Today hedrer forskere ved Royal Botanic Garden Of Key ham ved å gi treet i Afrikas Kamerun-skog det offisielle navnet «Unvariopsus DiCaprio». BBC rapporter om at treet skal være kritisk truet, og DiCaprio har vært svært engasjert i å redde skogen der det vokser.

Les også: Jennifer Lawrence åpner opp om samarbeidet med DiCaprio: - Det var et helvete

Dr. Martin Geek forteller til BBC at de tror DiCaprio var avgjørende for å stoppe hogsten av Ebo-skogen. Den verdenskjente skuespilleren har brukt sine sosiale plattformer til å oppfordre om å sette en stopper for hogsten.

Ville lage film med klimaforkjemper

Navnet på treet blir utdelt samtidig som DiCaprio er i søkelyset med Netflix-nyutgivelsen «Dont Look Up».

Skuespilleren har sagt at han i årevis har vært interessert i å lage en film med en klimaforkjemper, men det var ikke før Adam Mckay (53) sitt manus dukket opp at drømmen gikk i oppfyllelse.

Filmen skal vise konsekvensene av klimakrisen vi nå opplever, og er en sak som står DiCaprio nær.

«For mange år siden spådde forskere de skadelige effektene av klimakrisen som vi nå opplever. Vi må lytte til forskere og ta de nødvendige skritt for å dempe krisen», skrev skuespilleren ut på Twitter tidligere denne uken.

«Don't Look Up» er for øvrig på vei til å bli den mest sette Netflix-orginalfilmen noen sinne.

Les også: Netflix-stjernen om møtet med Diana og prins Charles: - Stjal blomster og kastet leker

Hyllet Norge

DiCaprio har vært miljøaktivist i flere tiår, og opprettet blant annet organisasjonen «Leonardo DiCaprio Foundation» i 1998. Organisasjonen donerer millioner av dollar til ulike miljøprosjekter.

I tillegg er han involvert i gruppen «Re: wild», som jobber for å gjenopprette Galapagosøyene. DiCaprio har også produsert flere dokumentarer om effekten av klimaendringer.

Tidligere har han også tidligere delt på sin egen instagram-profil at han er imponert over hva Norge gjør.

«Norge gjør om sin siste kullgruve til naturreservat for å gi isbjørnene jaktområdene sine tilbake», skrev han i et innlegget i fjor sommer.