Neste måned mottar prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) Robert F. Kennedys menneskerettighetspris.

Prisen har siden 1984 har blitt delt ut i senatoren Robert F. Kennedys minne, og deles ut til mennesker som viser mot og har gjort en betydelig innsats for menneskerettighetsarbeid.

Men det er ikke alle som synes hertugparet fortjener prisen.

Den britiske TV-profilen Piers Morgan (57) mener nemlig det er «motbydelig» og «opprørende» at Harry og Meghan nå «premieres» for å snakke stygt om kongefamilien offentlig.

Les også: Ser rødt etter Fifa-møte: – Danser med djevelen

– Tanken på at disse svindlerne, som sluttet i kongelig tjeneste, forlot Storbritannia og flyktet fra sine kongelige plikter med hundrevis av dollar i baklomma ... Tanken på at de blir hyllet som helter i USA av det som kan sammenliknes med USAs kongefamilie ... Det gjør meg kvalm, sier 57-åringen i talkshowet «Fox and Friends» – gjengitt av Mirror.

– Har ikke ord

Ifølge Kerry Kennedy (63), som har ansvar for prisen som deles ut i farens minne, får Meghan og Harry prisen for å ha stått opp mot angivelig rasisme i den britiske kongefamilien.

Les også: Bernt Hulsker gjør comeback på scenen

Harry og Meghan har tidligere snakket ut om sine opplevelser med rasisme innad i kongefamilien, og blant annet hevdet at det var bekymringer rundt sønnens hudfarge da paret ble foreldre til tre år gamle Archie i 2019.

Morgan mener på sin side det er helt feil av Harry og Meghan å «angripe kongehuset», og synes som nevnt det er helt «motbydelig» at de skal få tildelt en pris i USA for det.

Ifølge 57-åringen vil dette vil skape flere utfordringer for Harrys far, kong Charles (74), og skape mer stress for kongefamilien enn nødvendig. Morgan mener også prinsens kommende selvbiografi vil gå hardt utover den nye kongen, som fortsatt er i sorg etter morens bortgang tidligere i år.

Morgan er spesielt kritisk til Meghan, noe han også har vært flere ganger tidligere.

– Hun var en middelmådig skuespiller som giftet seg inn i familien, tok med seg favorittprinsen vår til USA og som nå bruker all sin tid på å angripe monarkiet. Og jeg beklager, men som monarkist og en som elsker dette landet, synes jeg det er opprørende at de nå blir gitt heder og ære, signert av Kennedy-familien. Ærlig talt, jeg har ikke ord, raser Morgan.

– Har vært modige

Morgan er også kritisk til Kerry Kennedy, som altså er med på å avgjøre hvem som får prisen. Han mener hun sverter farens minne ved å gi prisen i hans ære til Harry og Meghan.

Den avdøde senatorens datter er på sin side tydelig på at de fortjener prisen.

– De gikk ut mot den eldste institusjonen i Storbritannias historie og fortalte dem hva de gjorde galt, at de ikke kan ha strukturell rasisme og at de må forstå seg på mental helse, har hun sagt til spanske Vanitatis om bakgrunnen for valget.

Hun beskriver Harry og Meghans valg som «modig»:

– De visste at hvis de gjorde det vil det få konsekvenser. De ville bli utstøtt, miste familien og posisjonen sin, og at folk ville klandre dem for det. Likevel har de gjort det, for de kunne ikke leve med seg selv hvis ikke de stilte spørsmålene.

– De har vært modige i å ta dette skrittet, sier 63-åringen.