FORNEBU (Nettavisen): Etter 12 intense «Skal vi danse»-uker var det lørdag kveld duket for selveste finalen på parketten i H3 arena på Fornebu.

Etter en svært spennende semifinale forrige lørdag, der deltakerne ga absolutt alt de hadde, var det til slutt sportsankeren Simon Nitsche (29) og den tidligere kombinertløperen Magnus Moan (38) som karret seg til hver sin finaleplass.

Les også: Sliter med skader rett før «Skal vi danse»-finalen

Forventningene til hva gutta skulle levere i selveste finalen var skyhøye, noe Nitsche og Moan hadde store planer om å levere på. Da Nettavisen møtte dem på dansetrening tidligere denne uken, var det ingen tvil om at det begge skulle å gi alt:

Tre danser skal avgjøre alt

For å avgjøre hvem av de to ovennevnte som skulle bli vinneren av årets «Skal vi danse» måtte Simon Nitsche og Magnus Moan fremføre tre danser hver, sammen med sine dansepartnere Helene Spilling (25) og Ewa Trela (42).

Begge dansepar måtte på nytt fremføre og forbedre en valgfri koreografien de allerede har danset på parketten i høst, i tillegg til to helt nye danser og koreografier.

Nettavisens var er imidlertid overbevist om hvem de håpet skulle stikke av med seieren i år. I en uhøytidelig avstemning var det ingen tvil om at det var Simon Nitsche som var favoritt lørdag kveld, med over 50 prosent av stemmene.

For ordens skyld skal det nevnes at Nettavisens lesere kan stemme én gang fra hver enhet. Det betyr at en leser altså kan ha stemt flere ganger, for eksempel fra mobil, nettbrett og PC.

Først ut på parketten

Til sangen «Dynamite» av BTS var det Simon Nitsche og dansepartneren Helene Spilling som var først ut på parketten med sin Cha Cha Cha lørdag kveld. Denne dansen danset paret i den aller første sendingen denne høsten, og skulle nå bevise overfor seere og dommere at Nitsche har gjort store forbedringer siden sist.

Og det var det ingen tvil om at han har gjort. Til ellevill jubel fra salen imponerte Nitsche med det ene dansesteget etter det andre, og avsluttet det hele med en imponerende piruett med Spilling i armene.

Det så det også ut til at dommerne lot seg imponere av. Spesielt Trine Dehli Cleve som jublet over at Nitsche satte i gang finalen med festen slik hun ønsket. Det var også Morten Hegseth helt enig i.

– Jeg sier ikke at du vinner, men du danser som en vinner, sa Hegseth.

Dansedommer Merethe Lindgjerdet og Trine Dehli Cleve lot seg mest imponere over flørten som utspilte seg på parketten.

– Du får til denne flørtingen som hører til en Cha Cha Cha med god form og ben. En fantastisk start på sendingen, hadde Merethe Lindgjerdet å si før samtlige dommere slo til med ti poeng hver for Nitsches danseprestasjon.

Total poengsum: 10 - 10 -10

Comeback med Waka-dans

Magnus Moan valgte på sin side en Salsa til sangen «Waka Waka», som han fremførte i program ti av «Skal vi danse», som sin dans å overbevise dommerne med sin dansefremgang gjennom sesongen.

Med forrykende dansesteg og det ene imponerende løftet etter det andre, ga Moan absolutt alt på parketten i sin første dans for kvelden.

– Jeg blir så glad, ropte Morten Hegseth fra dommerpanelet og omtalte paret som et «legendarisk dansepar».

– Du er en latinamerikansk gud! Fortsatte han.

Også dansedommerne Merethe Lindgjerde og Trine Dehli Cleve klappet i hendene over hoftebevegelsene til Moan.

– Må føye med i entusiasmen med kollegaene mine. Han fører dama si, og løfter henne og hei hei, det er finale! Ropte Cleve.

Totalt poengsum: 10-10-10

Andre dans: – Noe av det vakreste jeg har sett

Etter en lenger nyhetspause var Nitsche tilbake på parketten med sin Slowfox til sangen «Someone you loved» av Lewis Capaldi, og det latet til at danseparet utnyttet pausen til det fulleste.

Ingenting ble spart på og paret danset til mer enn bare jubel fra publikum. Romantikken svevde i lufta, og det var ikke langt unna før et kyss ble delt fra parketten.

Dansedommerne lot seg også sveve med. Ifølge Hegseth var dansen noe av det vakreste han hadde sett, og hevdet at prestasjonen var det beste han hadde sett i år.

Cleve og Lingjærde var heller ikke uenig i det.

– Det krever mange år med trening. Dette klarer du, sa Lingjærde.

– Jeg ser at Helene kan danse som en profesjonell danser i dine armer, det gjør hun fordi du er så god. Jeg tar av meg hatten, jeg applauderer, skrøt Cleve.

Total poengsum: 10-10-10

Kraftfull Paso doble: – Du er en kriger

Til tross for knallhard konkurranse i Nitsche så det imidlertid ikke ut til at Magnus Moan lar seg psyke ut.

Til sangen «Malaguena »av Kurder King leverte Moan sakene med en kraftfull og brennheit Paso Doble.

– Det som har vært så fint med deg, er at du som idrettsutøver er vant til å ta imot instrukser. Du har tatt alt det vi har sagt til deg, jobbet med det og leverer, sa Cleve til full jubel fra salen.

– Du er ikke en toppidrettsutøver, du er en kriger! Det var så rått, og du er så rå! Jeg er så imponert, ropte Hegseth.

Total poengsum: 10 - 10 -10

Aller siste dans: – Aerobic er gøy det og!

For aller siste dans, og med hittil totalt helt lik poengsum mot Magnus Moan, tok Simon Nitsche fatt på sitt siste forsøk på å overbevise dommerne med all kraft.

Til sangen «Blinding Lights» av The Weekend danset Nitsche og Helene Spilling finaledansen med både smil om munnen og humor. Med hjelp fra andre proffdansere, var det likevel Nitsche som skinte mest gjennom hele dansen, og avsluttet det hele med en god klem til dansepartneren sin.

– Det er både trist og flott og vondt og alt på en gang, sier Nitsche etter å ha fremført sin siste dans.

Dommerne derimot var ikke helt enig med Nitsche om at det var et trist syn fra sidelinja, men kom likevel ikke med like mange lovord som tidligere.

– Dere har hatt en kjempe sesongen, dere kjørte på og jeg likte det veldig godt selv om det var litt for mye aerobic-time for min del. Men Aerobic er gøy, det og! sa Hegseth.

Total poengsum: 10-10-10.

Sparte ikke på noe og danset barbent

Moan avsluttet sitt «Skal vi danse»-kapittel på intet mindre vis. Barbent på parketten fremførte han en tårevåt finaledans til sangen «Sign of the times» av Harry Styles med dansepartneren Ewa Trela.

I forkant har Moan sagt på forhånd at han ønsket at den skulle være full av følelser. Han ønsket at dansen skulle være hans måte å takke dansepartneren for reisen på.

– Takk for dansen, sa en gråtkvalt Moan til dansepartneren sin etter dansen.

Og dommerne ble ikke mindre imponert.

– Det var fantastisk å se. Dere har gjort mange ulike danser i kveld. Nå gjør du en sjanger som du ikke har gjort mye før. Du klarer å integrere alt i en fortelling, du klarte å lage min egen fortelling på dansegulvet og det skal mye til, uttalte Merete.

Total poengsum: 10-10-10

Etter tre danser hver stod det dermed likt mellom Simon Nitsche og Magnus Moan med totalt 90 poeng og full pott på begge. Med de poengene med i tellingen var det dermed helt opp til seerne å bestemme hvem som blir vinneren av «Skal vi danse» 2021.

Etter noen nervepirrende minutter ble det klart at Simon Nitsche og Helene Spilling er vinnerne av «Skal vi danse» 2021.