GAMLE LOGEN / OSLO (Nettavisen): Fredag ble Vixen Awards 2023 arrangert i Oslo, der så godt som alt som kan krype og gå av influensere i Norge samlet seg til en fest og prisutdeling for å feire seg selv og hverandre.

Feiringen startet med en rød løper, der kjendisene fikk vise fram sine flotteste antrekk. Deretter fulgte mingling og god stemning, før selve utdelingen ble sparket i gang.

Hele 17 priser skal deles ut, blant annet årets influenser innen alt fra trening og mat til reise og underholdning, samt årets influenser innen livsstil.

Kom rørende hyllest til kona

I sistnevnte kategori var det Julie Lorentzen som stakk av som vinner. Hun var imidlertid ikke til stede under prisutdelingen, så det var kona Camilla Lorentzen som tok imot prisen for henne. En rørt Lorentzen tok både imot pris og skrøt av sin kone fra scenen.

– Siden det er jeg som står her skal jeg gjøre noe jeg aldri får lov til hjemme, nemlig å skryte skikkelig av kona mi. For er det en ting jeg er i dag så er det stolt. Jeg er så stolt av Julie som hver dag velger å være et forbilde for unge, skeive mennesker fordi hun selv trengte et sånt da hun vokste opp, sa Lorentzen til full jubel fra salen.

– Jeg er stolt av at Julie står, og velger å stå, i dritten hver eneste dag, og at hun viser andre at det er ok å ikke ha det bra hele tiden. Jeg er stolt av å få være på lag med noen som setter skeive rettigheter, likeverd og åpenhet så utrolig høyt. Ord blir rett og slett fattige når jeg ser hvor mye innholdet hun og vi lager betyr for så mange, sa hun videre.

Julie Lorentzen vant også den gjeve prisen som årets influenser, og kona Camilla Lorentzen tok også i mot den prisen på vegne av kona.

Ifølge førstnevnte ble kona målløs da hun fikk vite at hun stakk av med den gjeve prisen, men det ser ikke ut til at det skal feires ut i de sene nattetimer.

– Vi skal feire med at vi skal legge oss tidlig, vi skal på jobb i morgen, ler Lorentzen.

Men hun håper derimot på et ordentlig seierskyss når hun kommer hjem med prisen i hånd. Overfor Nettavisen innrømmer Lorentzen at det kom ikke som et stort sjokk da Julie ble utropt som vinneren fredag kveld.

– Skal jeg være helt ærlig: Ja, jeg hadde forventet det. Jeg synes det er velfortjent, jobben Julie har gjort det siste året fortjener å bli lagt merke til, sier Camilla Lorentzen og legger til:

– Jeg var ikke helt uforberedt på dette.

Stakk av med gjev pris

Matinfluenser Emilie «Voe» Nereng (27) stakk av med kveldens siste pris, nemlig hedersprisen. Det var en tydelig rørt og preget Nereng som tok imot prisen.

– Jeg har vært i denne bransjen i 14 år, det er mer enn halvparten av mitt liv. Jeg har sett hvordan alt har utviklet seg, og det har utviklet seg i en retning hvor jeg må si jeg er ekstremt fornøyd med, sier en opprømt Nereng med tårer i øynene.

Til Nettavisen forteller Nereng at hun var slettes ikke forberedt på at hun skulle være en pris rikere i kveld.

– Det kom ut av det blå for min del. Men jeg er ekstremt takknemlig for å bli anerkjent i min egen bransje. Jeg er ekstremt fornøyd og stolt, sier hederspris-vinneren.

Nereng nevnte i takketalen sin at hun har vært vitne til utviklingen til influenseryrket de siste 14 årene, og det har formet henne på både godt og vondt.

– Folk visste ikke helt hvordan man brukte internett i 2009, det kan ikke alle i dag heller for så vidt. Men det er mye netthets og man må tåle ganske mye. Samtidig er jeg stolt over å ha fulgt utviklingen i bransjen som har blitt profesjonalisert.

Les også: Forsvarer influenseryrket: – Vi får mye mer dritt enn alle andre

I tillegg kunne ikke 27-åringen vært mer stolt over å ha den jobben hun har:

– Jeg ser på influenseryrket som et helt legitimt og bra yrke. Jeg er veldig stolt over å være en representant innenfor mitt segment.

Fikk stående applaus

Den siste uken har Leivestad fått massiv kritikk og hets i kommentarfelt etter at hun deltok i «Rikets Roast» på VGTV i helgen. Det førte blant annet til at VGTV måtte ta grep og stengte kommentarfeltet etter den overveldende mengden med hatkommentarer.

Les også: VGTV måtte stenge kommentarfeltet etter hets: Nå tar kolleger og venner til sosiale medier

Leivestad var for øvrig å se på den røde løperen tidligere på kvelden hvor hun lot seg avbilde foran presseveggen, men hun valgte å ikke snakke med den oppmøtte pressen.

Sammen med Gisle Agledahl delte de ut pris for årets influenser innen «Mat og bærekraft», og da hun entret scenen under prisutdelingen ble derimot hetsen mot henne og andre kvinnelige komikere et tema, og Leivestad fikk stående applaus fra publikum.

Se klippet her:

Også Jørgine Massa Vasstrand fikk stående applaus når hun stakk av med den gjeve prisen som folkets favoritt. For fjerde året på rad fikk Vasstrand flest stemmer hos publikum.

– Her står det en sunnmørsjente som av mange blir beskrevet som både ufordragelig og ekstremt høy på seg selv, men likevel holder til folkets favoritt, sa Vasstrand til stor applaus.

Kom med stikk til helseministeren

Frida Marie Grande, bedre kjent under instagramnavnet fridategner, vant pris for årets gullpenn. Det var en overrasket Grande som tok i mot pris, men hun benyttet anledningen til å komme med en oppfordring til influenserne i salen.

– Jeg håper siden dette tross alt er et rom fullt av mennesker med et veldig stort publikum, at dere engasjerer dere i politiske saker. Spesielt at helsenorge går i dass nå om dagen, sa Grande fra scenen og la til:

– Helseminister Kjerkol, watch out, her er det mange mennesker som skal engasjere seg i året som kommer.

Tok til tårene

I år som i fjor stakk også prinsessedatter Leah Isadora Behn (17) av med pris i kategorien «Årets beauty». En rørt, ydmyk og litt nervøs Behn takket både venner og familien for den enorme støtten de viser henne.

– Da jeg sto her for et år siden så ante jeg ikke hva jeg skulle si, og jeg vet egentlig ikke så mye nå heller, sa Behn fra scenen.

I salen satt det en stolt mamma Märtha Louise og to stolte søstre, nemlig Emma Tallulah Behn og Maud Angelica Behn.

– Takk til familien min og vennene mine som støtter meg uendelig. Sisters, love you guys, sa hun videre.

17 åringen kom også med en oppfordring til alle i salen:

– Jeg har tenkt mye på i det siste – sorry mamma – å si: Gi faen i hva noen har å si om det du gjør, smalt det fra 17-åringen.

David Mokel (19) vant prisen årets stjerneskudd. 19-åringen var kort og konkret i takketalen, som fikk salen og Märtha Louise til å le godt. Se video:


Viste rumpa

Kjendisene stiller altså i finstasen fredag kveld, men for «Farmen kjendis»-aktuelle Malin Nesvoll oppsto det en aldri så liten klesblemme. Influenseren hadde på seg en bukse hun hadde sydd selv, men avslørte fra scenen at den hadde et problem.

– Jeg vil bare skryte av denne buksa, som jeg har sydd selv. Det er «party in The front», men det er kanskje mer «party in the back», sa Nesvoll fra scenen før hun viste at buksa hadde revnet bak.

Disse vant en pris under Vixen Awards 2022:

Årets influenser mote: Jenny Skavlan

Årets influenser beauty: Leah Isadora Behn

Årets influenser helse: Wasim Zahid

Årets influenser sport og trening: Magnus Midtbø

Årets influenser reise og friluftsliv: Julie Valsø

Årets influenser underholdning: Johanne Massey

Årets influenser livsstil: Julie Lorentzen

Årets influenser interiør, bolig og uterom: Mads Clemmetsen

Årets influenser mat: August og Martin

Årets influenser bærekraft: Hanne-Lene Dahlgren

Årets Gullpenn: Frida Marie Grande

Årets sterke mening: Kaveh Rashidi

Årets forbilde: Morten Marius Skau

Årets stjerneskudd: David Mokel

Årets influenser business: FÆBRIK

Folkets favoritt: Jørgine Massa Vasstrand

Årets influenser: Julie Lorentzen

Hedersprisen: Emilie Nereng