*Nettavisen* Livsstil.

ID Roomzz: Elbil fra Volkswagen med firehjulstrekk og rekkevidde på 45 mil

Elbil fra Volkswagen

Med rekkevidde på 45 mil og god plass kan Volkswagens elbil ID. Roomzz være en fullverdig familiebil. Men pris og levering i Norge er foreløpig langt unna.

25.04.19 20:16

VOLKSWAGEN ELBIL: I forbindelse med bilutstillingen i Shanghai har Volkswagen avduket en ny elbil i ID-familien, og denne kan fort bli en drømmebil for mange nordmenn.

ID Roomzz er en SUV i femmetersklassen, og bør egne seg som fullverdig familiebil. Med firehjulstrekk kan den fort bli en favoritt på norske vinterveier.

Les også: VW avslører ny elbil «billigere enn alt annet»

Dersom teknologien utvikler seg slik Volkswagen håper, skal elbilen støtte autonom kjøring på nivå fire av fem. Det vil si at den skal takle alle situasjoner i trafikken selv innenfor et kjent og begrenset område, uten inngripen fra en sjåfør.

Det tror vi fungerer på norske vinterveier når vi ser det ...

Klikk på bildet for å forstørre.

NY ELBIL FRA VOLKSWAGEN: Volkswagen har annonsert en ny elbil, denne gangen en SUV. Konseptmodellen har fått navnet ID. Roomzz. Pris og levering i Norge er ikke kjent. Foto: Volkswagen

Bildene av Roomzz viser at dette i høyeste grad er en konseptbil. Detaljer om batterikapasitet og rekkevidde skal likevel være spikret:

Rekkevidde på ID Roomzz

Volkswagens ID Roomzz har en rekkevidde på opptil 450 km ifølge WLTP-standarden. I gulvet ligger det en batteripakke på 82 kWh.

Les også: Ny elbil kan bli en skikkelig prisbombe

Klikk på bildet for å forstørre.

BATTERIKAPASITET: Batteripakken i ID Roomzz er på 82 kWh timer. Det skal gi en rekkevidde for Volkswagens elbil på 45 mil per lading. Foto: Volkswagen

Konseptbilen kan hurtiglades med 150 kW (DC), som skal kunne lade batteriet fra 0 til 80 prosent på rundt en halv time.

SUV-en har firehjulstrekk. To elmotorer yter til sammen 306 hk (225 kW).

0-100 km/t går unna på 6,6 sekunder.

Vi vet lite om prisnivå og når Roomzz kan være på veien i Norge, men Volkswagen melder at en produksjonsutgave av elbilen skal være klar for det kinesiske markedet i 2021.

Les også: Dette er Volkswagens plan for å drepe Tesla

Klikk på bildet for å forstørre.

ELBIL-SUV: Kombinasjonen SUV og elbil har vist seg populær i Norge. Dette er andre elbil-SUV fra Volkswagen. Den første de avduket var konseptbilen ID. Crozz.  Foto: Volkswagen

Pris på Volkswagens elbil

Kommunikasjonssjef Anita Svanes i Volkswagen har ingen opplysninger å dele om fortventet pris eller levering i Norge.

- Vi vet ikke noe om tidspunkt for ID. Roomzz til Europa, heller ikke noe om pris da dette nå er en konseptbil, skriver hun i e-post til Nettavisen.

Se flere bilder av ID Roomzz i videoen i toppen av artikkelen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Volkswagen

Fakta

ID. Roomzz: Rekkevidde og tekniske detaljer

Fakta

ID Roomzz: Pressemelding

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag