Gå til sidens hovedinnhold

Idris Elba ønsker lovendring etter rasisme: - Si det med navnet ditt, ikke brukernavnet ditt

Se hva vi fant...

Ønsker at alle må verifiseres i sosiale medier.

I denne saken finner du noen av de mest aktuelle kjendis-snakkisene fra inn- og utland akkurat nå.

Etter Englands finaletap i EM har det haglet med rasistiske kommentarer mot de engelske straffeskytterne, Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka.

Ungguttene på henholdsvis 23, 21 og 19 år har i etterkant fått massiv kritikk fra engelske supportere, og mye av kommentarene man finner på sosiale medier er grusomme rasistiske ytringer.

I ettertid har fotballspillerne fått massiv støtte, både fra deres eget fotballforbund, og en rekke kjendiser, inkludert våre egne fotballstjerner, Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland.

Les også: Brennhet som ny Bond: - På lik linje som om England kommer til å gå ut av EU

De rasistiske kommentarene har startet en enorm debatt om de store sosiale medieselskapenes ansvar for å sikre at nettroll holdes ansvarlig for misbruk de legger ut på nett.

Tidligere glamourmodell, Katie Price annonserte forrige uke en underskriftskampanje som oppfordrer regjeringen i England til å gjøre det til en lov i sosiale medier at man må bekrefte sin identitet, skriver Metro.

Les også: Historien om glamourmodellen Katie Price

Nå slenger også enda en stjerne seg på. Skuespiller Idris Elba skriver på Instagram søndag at han støtter forslaget om at alle må bekrefte identiten sin på sosiale medier.

«Offentlige personer blir verifisert på sosiale medier (symbolisert med en blå stjerne), verifiseringsprosessen krever at de beviser sin IDENTITET, så alle vet hvem som snakker» begynner Elba innlegget, før han fortsetter:

«Sosiale medieselskaper bør gjøre dette obligatorisk for alle brukere. For øyeblikket er sosiale medier som å gå om bord i et fly og ikke måtte vise ID. Det ville aldri skjedd.»

View this profile on Instagram

Idris Elba (@idriselba) • Instagram photos and videos

Den britiske skuespilleren fortsetter med å skrive at sosiale medier ikke er et trygt rom om nettroll skal beskyttes av personvern.

«Om feiginger skal støttes av personvern og hemmelighold, er ikke sosiale medier et trygt rom. Hvis feiginger vil bruke rasefiendtlig retorikk, si det med navnet ditt, ikke brukernavnet ditt.»

Til nå er det samlet inn over 600.000 underskrifter. Parlamentet i England vil debattere alle underskriftskampanjer som har over 100.000 underskrifter.

Raste mot faren og lillesøsteren på Instagram

Britney Spears (39) har skapt flere store overskrifter den siste måneden etter at hun for første gang fortalte offentlig om hva hun tenker om ordningen hun har hatt siden 2008 – der faren hennes, James Spears (68), har full kontroll over både pengene og sangkarrieren hennes.

Under høringen kom det fram at alt hun har delt på Instagram de siste årene har vært en løgn, noe fansen lenge har hatt en mistanke om.

Les også: Jamie Lynn Spears med klar beskjed til fansen etter Britney-uttalelser: – Dropp drapstruslene

For selv om hun flere ganger har forsikret fansen om at hun har det bra og er lykkelig – har ikke livet hun har delt i sosiale medier reflektert hvordan hun har det i virkeligheten.

– Derfor forteller jeg deg dette igjen, to år senere, etter at jeg har løyet og fortalt til en hel verden at jeg er OK og at jeg er lykkelig. Det er løgn, uttalte 39-åringen under rettshøringen.

Nådeløs melding

Nå ser det imidlertid ut til at popstjerna er lei av å male et rosenrødt bilde av eget liv. I helgen hamret hun løs på faren og lillesøsteren, i flere innlegg på Instagram.

«Det finnes ikke noe verre enn når dine aller nærmeste, som aldri stilte opp for deg, publiserer ting om situasjonen din, uansett hva den måtte være, og gir sin støtte... Det finnes ingenting verre enn det.» skriver Spears i innlegget publisert lørdag.

«Hvordan våger dere å offentliggjøre at dere bryr dere nå... Strakte dere ut en hånd da jeg holdt på å drukne? NEI» skriver hun.

Hun nevner ingen navn i innlegget, men skriver:

«Dere vet hvem dere er»

-Mitt såkalte støtteapparat såret meg dypt

Søndag var Spears tilbake på på krigsstien igjen, og publiserte et nytt innlegg, mer nådeløst enn det første. Her gjør hun det klart at hun ikke har planer om å vise seg på noen scene så lenge faren fortsatt står som verge for henne.

«Til dere som kritiserer mine dansevideoer… Hør her, jeg kommer ikke til å opptre på noen scener på lang tid hvis faren min skal håndtere hva jeg skal ha på meg, si, gjøre eller tenke» skriver stjernen i innlegget.

Les også: Britney Spears' advokat ber om å få trekke seg fra formynderskapet

Stjernen skriver videre at hun ikke vil bruke mye sminke og gå tilbake på scenen igjen. Hun kommer også med et stikk til lillesøsteren, som har ved tidligere anledninger opptrådt med hennes sanger.

«Jeg liker ikke at søsteren min stilte opp på en prisutdeling og fremførte MINE SANGER. Mitt såkalte støtteapparat såret meg dypt! Dette vergemålet drepte drømmene mine... Så alt jeg har er håp, og håper er det eneste i verden som er veldig vanskelig å drepe» skriver hun.

Lillesøster svarer

Spears lillesøster, Jamie Lynn Spears (30), har til nå vært en av de mange kjendisene som har uttrykt sin støtte til Spears.

I en lenger video på Instagram forrige måned tok hun storesøsteren i forsvar. Ifølge Jamie Lynn Spears har hun alltid støttet søsteren sin, selv om hun ikke har vist det til offentligheten i den grad folk kanskje ønsket at hun skulle gjøre det.

– Jeg har elsket og beundret min storesøster siden den dagen jeg ble født. Jeg er søsteren hennes og bryr meg bare om at hun skal ha det bra, sa hun tårevått og fortalte at hun ikke ønsket å si noe før Britney Spears selv ønsket å fortelle sin side av historien.

– Jeg er så stolt av henne for å bruke stemmen sin. Jeg er så stolt av henne for å ha bedt om en ny vurdering av saken, som jeg ba henne gjøre for mange år siden. Ikke på en offentlig plattform, men i en personlig samtale mellom to søstre, fortsatte hun.

Les også: Britney Spears i retten igjen: - Jeg vil at faren min skal etterforskes

Etter helgens nådeløs melding fra storesøsteren, har Jamie Lynn ikke uttalt seg. Hun har derimot lagt ut en serie med bilder på Instagram, sammen med en kryptisk melding.

«Måtte Herrens fred være med deg og din ånd», skrev 30-åringen, og legger til et fredstegn og hjerte, skriver People.

Etter at flere Britney-fans har rast i kommentarfeltet har derimot meldingen blitt fjernet, og det er kun fredstegn og et hjerte igjen i innlegget.

Les også: Amerikanske politikertopper støtter Britney: – Det sykeste jeg har sett på lang tid

«Bridgerton» satt på pause

Netflix-serien «Bridgerton» har siden den kom sent på fjoråret befestet seg som en av Netflix' største suksesser noensinne, og skal bare i sin første måned etter premieren ha nådd vanvittige 82 millioner husstander verden over.

Les også: Hyller onani-scene i «Bridgerton»: – Viser hvor langt vi har kommet

Fansen skrek etter en sesong to, og allerede i april lovet Netflix at det kommer både tre sesonger til med drama, sladder og kjærlighet fra England på 1800-tallet.

Produksjonen av den andre sesongen var allerede godt i gang, og fans over hele verden håpet at gjensynet med familien Bridgerton ikke var så langt unna.

Nå må fansen dessverre vente enda lenger, da beskjeden om at produksjonen av sesong 2 er stanset på ubestemt tid, skriver ET Online.

Les også: «Bridgerton»-stjernen Regé-Jean Page (30) uteblir fra sesong to

Grunnen til pausen i produksjonen er at det har blitt påvist flere tilfeller av koronaviruset på sett. Innspillingen ble angivelig først stanset i ett døgn torsdag forrige uke, da en i produksjonsteamet testet positivt for viruset, men nå er den altså stanset inntil videre.

I følge nettstedet ønsker ikke Netflix å svare på hvorvidt det var en av skuespillerne eller noen i produksjonsteamet som testet positivt denne gangen.

Les også: Phoebe Dynevor: – Bryter grensene for sex på TV