NYDALEN (Nettavisen): Årets sesong av det populære TV 2-programmet «Skal vi danse» er snart ved veis ende, og konkurransen har virkelig begynt å tilspisse seg.

I kveldens semifinale er det treningsbloggeren Jørgine Massa Vasstrand (30), den tidligere svømmeren Aleksander Hetland (36) og NRK Super-profilen og youtuber Victor Sotberg (28) som skal kjempe om de to finaleplassene.

Forrige uke var det den tidligere bloggeren Emilie Nereng (24), bedre kjent som «Voe» som måtte takke for seg, mens Vasstrand og dansepartneren Jørgen Nilsen (29) imponerte dommerne og fikk full pott etter sin første dans forrige sending.

Det samme gjorde Hetland og dansepartneren Nadya Khamitskaya (36). Det er derfor ventet tøff konkurranse ut på parketten i kveld.

Sammenlagt gjennom hele ti sendinger har de tre gjenværende deltakerne helt lik poengsum inn mot semifinalen - hele 351 poeng. Ifølge dommerne er det helt umulig å si hvem som til slutt klarer å komme seg til finalen.

Førstemann ut

Først ut på parketten i kveld er Aleksander Hetland og Nadya Khamitskaya med sin quicstep til sangen «I´ll be there for you» av The Rembrandts.

Det var tydelig at Hetland er full skjerpet for kveldens sending, og gjør alt han kan for å sørge for en plass i finalen. Det la også dommerne merke til.

- For en herlig start på kvelden. Du leverer igjen. Av og til henger du litt etter, men du henter deg inn igjen, sier dansedommer Trine Dehli Cleve.

Også Merete Lingjærde var veldig fornøyd med kveldens første dans.

- Du gjør så mye bra, så de små feilene ser jeg ikke en gang, sier Lingjære og ga ni poeng til kveldens første dans.

Det samme gjorde de andre dommerne, Egor Filipenko, Tore Petterson og Trine Dehli Cleve, noe som gjør at danseduoen fikk en totalsum på 36 poeng.

- En vanvittig lekenhet

Etter Hetlands imponerende quickstep er det Victor Sotberg som er nestemann ut på parketten, sammen med dansepartneren Rikke Lund.

Til sangen «Rythm is gonna get you» av Gloria Estefan danset de dommerne i senk med sin salsa.

- Du er litt hoppete og litt opp og ned, men du har en vanvittig lekenhet som jeg tror seerne har gjort deg til en favoritt, sier Lingjærde imponert.

Til tross for litt kritikk fra dommerne, så det likevel ut til at dommerne var fornøyd med Sotbergs dans, som ga han totalt 35 poeng.

Imponerte med romantisk vals

Etter en kort pause i kveldens store dansekonkurranse var det klart for seerfavoritten Jørgine Massa Vasstrand.

For henne er det svært viktig å holde på de gode poengene fra sist uke, og overrasket med en vals til sangen «I will always love you» med Whitney Houston.

- Bort sett fra en snublefot mot slutten, så var dette en nydelig vals. (..) Dette var en nydelig, vakker vals, uttaler Lingjærde.

- Vanskelig korregrafi, og noen ganger ble det litt stumpete. Men som sagt er dette vanskelig. Jørgen har lagt lista høyt. Men ellers, en nydelig vals, sier en imponert Dehli Cleve, samtidig som Egor Filipenko er målløs.

- Dette er den vanskeligste valsen jeg har sett i skal vi danse, så det er ikke så rart at det var litt snublefot, sier Filipenko.

Til Vasstrands forsvar var det derimot for mye krem som sørget for snublefot.

- Jeg tror jeg har tatt på meg for mye krem. Jeg kjente at Jørgen skled litt på skulderen min, ler hun.

Snublefot eller ei, sørget Vasstrand for kveldens første tiere. Med tre tiere og en nier fikk hun totalt 39 poeng.

2. runde

Etter at de tre semifinalistene har fått unnagjort sine første danser, er Hetland klar for å sette i gang runde to.

Til sangen «El tango de Roxanne» fra Moulin Rouge beviste han for dommerne at han er verdt en plass inn i finalen med en dampende het argentinsk tango.

- Det som var morsomt med dette: Jeg har aldri sett deg slik før, sa en målløs Tore Petterson.

Like overbevist var imidlertid ikke Dehli Cleve som mener at det var tydelig at Hetland var nervøs, mens Filipenko kalte dette for en legendarisk, sexy dans.

Totalt fikk Aleksander Hetland hele 40 poeng, og blir kveldens første deltaker som får toppscore av dommerne.

- Du beviser at vi ikke trenger terapi

Til sangen «What the world needs now» av Burt Bacharach ankom Victor Sotberg og Rikke Lund parketten for andre gang i kveld, med en romantisk vals.

Med sitt brede smil, og engasjerende kroppsspråk imponerte ikke bare Sotberg seerne i salen, men også dommerne fikk en tåre i øynene.

- Du beviser at vi ikke trenger terapi, men at vi bare trenger kjærlighet, sier Tore Petterson og refererer til ukas debatt om homo-terapi.

Ifølge dommerne var dette Sotbergs beste dans gjennom Skal vi danse.

- Klassevals, sier Filipenko og er svært imponert over hvordan Sotberg bruker føttene sine.

Det samme er Merete Lingjærde, som også påpeker Sotbergs ro gjennom dansen.

- Jeg kjente på den behagelige flyten. Det er det beste jeg har sett av deg, Victor.

Totalt fikk Victor Sotberg og Rikke Lund 40 poeng for sin vals.

Kveldens siste dans

...og kanskje den mest nervepirrende. Etter flere gode poeng fra dommerne, har Vasstrand ikke noe annet valg enn å imponere.

Til sangen «Land of 1000 dances» av Wilson Pickett svinget hun og dansepartneren Nilsen seg gjennom parketten med en leken jive.

- Du gønna på. Det er sånn man avslutter, sier en imponert Filipenko, mens Lingjærde ikke skjønner hva som skjedde.

- Hva har skjedd med deg den siste uken? Du var så lett og lekend, og danset deg gjennom jiven akkurat som man skal gjøre, sier hun.

- Det er så deilig å se deg slappe av. Dette var dans tver gjennom, sier Tore Petterson.

Som tilbakemeldingene fra dommerne, ble også poengene like bra. Totalt fikk Jørgine Massa Vasstrand og Jørgen Nilsen nok en gang 40 poeng.

Dette var kveldens siste dans, og nå står deltakernes sjebne hos TV-seerne. Jørgine Massa Vasstrand leder foreløpig konkurransen frem til seernes stemmer blir telt opp.