Låtskriver, artist og «The Voice»-mentor Ina Wroldsen (36) er gjest i ukens episode av Nettavisen-podkasten «Schendis», der hun blant annet snakker om hvordan det var da hun som ung, håpefull artist trådte inn i musikkbransjen.

Det er ingen hemmelighet at musikkbransjen kan være tøff, og de færreste kommer gjennom nåløyet og oppnår internasjonal suksess. Det klarte imidlertid 36-åringen fra Sandefjord, og hun har gjort stor suksess både som låtskriver og artist. Men også hun har møtt på utfordringer underveis.

Les også: Adrian Sellevoll bekrefter brudd med kjæresten

– Det er klart, det er en milliard ting som har skjedd, forteller «Mother»-sangeren i podkasten.

Hør hele «Schendis»-episoden i spilleren under:

– Du er veldig tjukk

Wroldsen husker spesielt sin første showcase i London, der man skal vise frem låtene sine for ulike plateselskap.

– Jeg tror jeg var 19 eller 20 år gammel, og tok med meg låtene mine og en gitar til en pub i Camden. Så inviterer du inn plateselskaper, også er det ingen som klapper, for de skal ikke vise noe interesse, forteller Ina Wroldsen i podkasten.

Da hun gikk av scenen fikk hun en brutal tilbakemelding.

– Da var det en fyr som sa: «Ja, du har veldig fine låter, men du må gå ned litt i vekt. Du er veldig tjukk, også har du veldig dårlig stil», minnes den populære sangeren fra Norge.

Les også: Stjerneparet Heidi Montag og Spencer Pratt til Nettavisen: – Vi var naive

I podkasten forteller hun at det har vært flere liknende hendelser opp gjennom, og at støtte fra de riktige menneskene har vært viktig for henne for å takle slike ting.

– Det er viktig å ha folk som kan få skuta di på rett kjøl. Også er det viktig å tro på seg selv og ikke gi opp, sier hun.

Slo opp med kjæresten

I podkasten forteller også Wroldsen at hun som ung låtskriver kunne gå drastisk til verks for å finne inspirasjon.

Faktisk slo hun opp med en kjæreste en gang for å skrive låt om alt som følger et brudd.

– Jeg gjør det ikke nå lenger, sier hun.

– Og jeg fikk et veldig godt råd tidlig i karrieren som jeg følger slavisk. Jeg var 20 og kom inn i studioet til Espen Lind og Amund Bjørklund. Også var det Amund som var der, også sa han: «Du, hvorfor er du så sur?», og da sa jeg: «Fordi jeg skal slå opp med kjæresten min», fortsetter sangeren.

Les også: «Friends» gjør comeback etter 17 år. Dette har skuespillerne gjort i mellomtiden

Da Bjørklund fulgte opp med et spørsmål om hvorfor, svarte Wroldsen at hun «ikke hadde noe å skrive om».

– Og da hadde jeg initiert til krangler, jeg måtte ha litt action, forteller Wroldsen, som siden fikk et råd fra Bjørklund:

– «Hvis du ikke klarer å kontrollere det talentet ditt og skjønner at det ligger i hodet, ikke kroppen, da blir det her et veldig slitsomt liv», sa han, ifølge Wroldsen – som siden har blitt langt bedre på å legge ting til side og leve et «vanlig» liv med en tradisjonell hverdag ved siden av musikken og jobben.