Indisk mann vil saksøke foreldrene sine fordi han ble født

Liker ikke at han ble født uten samtykke.

08.02.19 22:08

LOS ANGELES (Nettavisen): 27 år gamle Raphael Samuel, en forretningsmann fra Mumbai i India, planlegger å saksøke foreldrene sine, skriver BBC.

Samuel mener at det er feil å bringe barn til verden fordi de da må leve med lidelse hele livet.

Han innrømmer til BBC at han skjønner at det er vanskelig å be om samtykke før man er født, men er klar på at det ikke er barns avgjørelse å bli født.

- Siden vi ikke ba om å bli født, bør vi bli betalt resten av livet, mener Samuel.

Ga beskjed ved frokosten

27-åringen har blant annet opprettet en Facebook-side og en Youtube-kanal der han iført falsk helskjegg argumenterer sin sak.

Se Samuel gi en forklaring i videoen øverst i artikkelen.

Samuel forteller ironisk nok at han har et godt forhold til foreldrene sine, som begge er advokater. For omtrent et halvt år siden fortalte han moren sin om planene sine ved frokostbordet.

- Hun sa at det var greit, men at jeg ikke skulle forvente at hun tok lett på det. Hun sa hun ville knuse meg i retten, forteller Samuel.

UTEN SKJEGG: Raphael Samuel vil tilsynelatende saksøke foreldrene sine.  Foto: Facebook

Foreldrene skal ta hele situasjonen med en god dose humor, og har senere gitt ut en uttalelse.

- Jeg må beundre min sønns dumdristighet ved å ta sine foreldre til retten når han vet at vi begge er advokater. Og skulle Raphael finne en rasjonell forklaring på hvordan vi kunne søke hans samtykke til å bli født, så vil jeg akseptere min skyld, sier moren

Antinatalisme

Raphael Samuels livssyn kommer fra det som kalles antinatalisme, en filosofi som mener at livet er så fullt av elendighet at folk bør stoppe å formere seg umiddelbart.

Dette vil gradvis fase ut menneskeheten fra jorden, og det vil også være bedre for planeten, mener Samuel.

- Det er ikke noe vits med menneskeheten. Det er så mange mennesker som lider. Hvis menneskeheten blir utryddet, vil jorda og dyrene bli gladere. De vil helt sikkert ha det bedre, sier Samuel.

- I tillegg vil ingen mennesker lide. Det er totalt meningsløst at menneskeheten eksisterer.

Samuels historie går nå viralt og har blitt plukket opp av medier som ABC News, Independent, Daily Mail og Fox News, for å nevne noen.

Det er imidlertid usannsylig at søksmålet kommer noen vei. BBC skriver at Samuel ikke har klart å finne en advokat som er villig til å ta saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Viralt

Mest lest på Puls

Annonsebilag