Ine Marie Wilman ble født den 18. februar 1985, og gikk ut av Teaterhøgskolen våren 2011. Fem år tidligere var hun på scenen med Studentteateret sammen med blant annet Kristin Grue.

Samme år spilte hun mindre roller i filmen «Reprise» og «Kalde Føtter.» Filmene kan leies på strømmetjenester. Den norske dramaserien «Størst av alt» ble neste stopp i 2007. Der spiller hun rollen som Hege. NB! Dette er ikke serien som heter det samme på Netflix. Denne serien fra 2007 kan du i øyeblikket ikke strømme noe sted.

Filmen «Jeg reiser alene» kom i 2011. Der har Ine rollen som Liv-Tone. Filmen kan du strømme på Disney+. Hun hadde også en rolle i kortfilmen «Lang vei hjem» som kom samme år.

Filmer og serier med Ine Marie Wilmann

Ine Marie Wilmann hadde også rollen som Vårin i krimserien «Det tredje øyet.» Serien gikk i to sesonger på TV 2. Du kan se sesong 2 her på TV 2 Play. Ine Marie er med i første episode i sesong 2.

Gjennombrudden kom med filmen «De nærmeste» fra 2015. For dramafilmen vant hun Amandaprisen. Den kan du se på TV 2 Play. I filmen spiller hun hovedrollen om Charlotte som møter sin halvbror i voksen alder, noe som fører til et særdeles intenst forhold.

Mange unge fikk så se Ine Marie Wilmann i serien «ZombieLars» fra NRK. I serien Den kan strømmes her. Her spiller hun moren til Lars, selve zombien i serien.

Videre fra mammaen til en zombie gikk det til hovedrollen i filmen om Sonia Henie. Filmen fra 2018 kan du se på HBO Max her. Exit-rollen hvor hun er den som spiller Celine begynte i 2019, og den serien kan du se på NRK.

Reklame: Få tilgang til HBO Max på Strim kostnadsfritt i 7 dager

Internasjonalt ble hun kjent på Netflix, kanskje ikke gjennom serien «Bloodride/Blodtur» som ikke så mange har sett eller snakket om. Den kom i 2020, og er en skrekkantologi-serie. Den kan du se her. Det skjedde nok to år senere med rollen i «Troll.»

Du kan se «Troll» her på Netflix.

Mellom dette spilte Ine Marie Wilmann Diana i filmen «Dianas Bryllup.» Den kan du se på TV 2 Play. Som så mange ganger i karrieren spilte hun her sammen med Pål Sverre Hagen, noe hun også gjorde i serien «Furia» fra 2021 som du kan se på Viaplay.

Reklame: Du finner TV 2 Play og Viaplay hos Strim - prøv kostnadsfritt i 7 dager her

I 2022 kom «Krigsseileren», hvor hun igjen spiller mot Pål Sverre Hagen. Den gjøres nå om til en miniserie, og kommer på Netflix i april.

PS! Du kan også se den 14 år gamle Ine Marie Willman i den tredje episoden av TV-serien «Ansur» her på NRK TV.

Les flere serietips her

Bli med i Seriesnakk på Facebook her