21. januar har vært flaggdag i Norge siden prinsessen ble født på denne dagen i 2004.

Tenåringens bursdag skal feires privat, har kongehuset tidligere opplyst. Prinsessen har imidlertid blitt mer og mer å se offentlig etter hvert som hun har blitt eldre. Hun har representert kongehuset flere ganger det siste året.

I november døpte hun Norges nye avanserte forskningsskip med navn etter hennes far, Kronprins Haakon. Da britiske prins William og hertuginne Kate besøkte Oslo i februar i fjor, var det den unge prinsessen som viste det britiske hertugparet rundt i den nye skulpturparken ved Slottet i Oslo.

I juni avduket hun, sammen med farmor dronning Sonja, fire nye skulpturer i den samme parken, som bærer navnet Ingrid Alexandras skulpturpark.

Ingrid Alexandra går på Oslo Internasjonale skole på Bekkestua i Bærum. På fritiden liker hun å gå på ski, og hun driver også med kickboksing, ifølge presentasjonen på Slottets nettside.

Sist uke ble det kjent at prinsessen skal konfirmeres i Slottskapellet 31. august. Hun følger konfirmasjonsundervisningen i Asker menighet, mens konfirmasjonsgudstjenesten i Slottskapellet skal forrettes av Oslos biskop Kari Veiteberg og preses i Bispemøtet, biskop Helga Haugland Byfuglien.