Søndag kveld var det igjen klart for tvekamp på Bøensæter gård og nok en kjendis måtte forlate årets «Farmen kjendis».

Les også: Pakker sakene sine og raser etter «Farmen»-valg: – Fikk ikke med meg hva som egentlig foregikk

Etter det dramatiske førstekjempevalget tidligere i uken hvor Kjersti Grini (50) ble ukens førstekjempe, ble søndagens valg av det roligere slaget da Grini velger å ta med seg Ingrid Simensen (27) i kamp.

– Det gikk en liten faen i meg

Til tross for at Simensen tar beskjeden svært tungt, og feller både tårer og trenger trøst, finner hun etter hvert kampånden og satser alt inn mot kamp. Som andrekjempe har Simensen også fordelen at hun får velge gren og radioprofilen overrasker flere av de andre deltakerne med å velge melkespannholding mot den tidligere håndballspilleren.

De andre deltakerne var skråsikre på at Simensen ville gå for kunnskap, spesielt etter suksessen for to uker siden, men radioprofilen hadde andre planer.

Les også: Avslører «skjulte» beskjeder fra kjæresten under «Farmen»-oppholdet

Til Nettavisen forteller Simensen at det verste hun kunne tenke seg var å skulle møte Grini i nettopp en fysisk gren, men at hun ønsket å tøffe seg litt og satset alt.

– Det gikk en liten faen i meg. Jeg tenkte bare hvorfor ikke, også gir jeg bare alt jeg har. Jeg ville overraske litt, og overraske meg selv litt og vise at dette tør jeg. Det var alt eller ingenting, forteller hun.

Selv om Simensen ga alt under kampen ble Grini alt for sterk for 27-åringen som måtte ta til takke med fire uker på Farmen-gården. Likevel angrer hun ikke på valget av gren, fordi det var en stor seier i seg selv å tørre og ta det valget.

– Jeg hadde vært i en kunnskapskonkurranse, og jeg kunne jo tatt kunnskap en gang til. Men jeg hadde lyst til å prøve en fysisk gren og se hvordan det gikk. Det er en seier å tørre og gå all in selv om man ikke får til ting. Det er mye lærdom i det og.

Les også: «God kveld Norge»-programlederne fjernes fra «Farmen kjendis»-intervjuer

Ville hjem: - Savnet hjemme så mye

Tapet i søndagens kamp tok Simensen derimot med et smil, og avslører at hun egentlig klar for å forlate gården.

– Jeg var veldig klar for å reise hjem. Det var så mye greier inne på den gården, og etter det døgnet ute på kjempehytta savnet jeg hjemme så skinnsykt mye. Det å ha trygghet rundt seg og kunne trakte seg en kopp kaffe når man vil, sier hun.

– Jeg hadde allerede vært i en tvekamp, og følte jeg hadde fått nesten dobbelt så lang tid enn det jeg egentlig skulle. Jeg kunne jo røket i uke to! Så jeg var egentlig veldig fornøyd og klar for å reise hjem, legger hun til.

Under søndagens episode gir Simensen tydelig uttrykk for at en stor grunn til hvorfor hun ble med på «Farmen kjendis» var for å bli litt tøffere. Det har hun ikke nødvendigvis blitt, ifølge seg selv.

– Jeg vet ikke helt om jeg har blitt tøffere, men kanskje mer akseptert det at ikke alle skal være så tøffe. Det er jo helt greit at ikke alle er det, sier Simensen og fortsetter:

– Jeg vet jeg kan være det hvis jeg må, men det er helt greit å være meg også. Jeg er kanskje ikke den som er mest frampå og mest høylytt. Jeg kan være det, men jeg kan også bare være meg, og det er helt ok, avslutter hun.

Les også: Mener «Farmen»-kollegaen har blitt feil fremstilt: – Rett og slett veldig fascinerende

Storbonden: - Hevn mot meg

Simensen har tydelig bemerket seg inne på gården, og det er flere av de andre deltakerne som tar til tårene når resultatet av tvekampen er klart.

En av de som har fått et godt forhold til Simensen gjennom oppholdet er Niklas Baarli (32). Han har vært storbonde i uken som har gått, og forteller til Nettavisen at han føler litt skyld i at det var nettopp Simensen som måtte pakke bagen og forlate gården søndag.

– Jeg er til syvende og sist den som er ansvarlig for at Ingrid røk, og jeg kommer nok alltid til å ha dårlig samvittighet for det.

Baarli sier nemlig at han tror tror Grini valgte å ta med seg Simensen i kamp som en slags hevn mot ham, etter at han var den som valgte Grini til førstekjempe tidligere i uken.

– Det er jo Kjersti som valgte Ingrid, og ikke jeg. Jeg hadde jo håpet at hun skulle velge noen andre, men det der var nok Kjerstis hevn mot meg. Men det går jo egentlig ikke utover meg, bare Ingrid. Så hun bomma nok litt der, for jeg er jo igjen.

Grini avkrefter til Nettavisen valget ble tatt som hevn, og sier at det heller var fordi hun fryktet Simensen mindre enn de andre kvinnene på gården. Likevel sier hun at det var en liten bonus at storbonden måtte reise på markedet uten sine to hjelpere.

– Jeg skjønner at Niklas tenker det, men nei det var det ikke. Jeg brukte god tid dagen etter, med hjelp fra Vebjørn (Selbekk), til å vurdere ganske kynisk alle mulige greier. Så det var langt fra et brått valg i sinne. Det var det jeg følte var lurest, men jeg syntes det var en artig bonus at han måtte reise alene på markedet.

Les også: Storbondens alkohol-nekt skaper sterke reaksjoner: – Bikket over til et diktatur

Etter at tvekampen var over søndag, og Simensen hadde forlatt gården, forteller Grini at stemningen var god mellom de gjenværende deltakerne, til tross for at det kanskje ser ut til å være en litt lunken stemning på skjermen.

– Med en gang er det mye følelser for alle og det skjer så mye på en gang. Man er jo lei seg for at Ingrid måtte reise hjem, men så er man også glad for at jeg fikk bli på gården. Så det er bare veldig mange rare følelser på en gang, men så får vi alle sittet og snakket sammen og da går det sin vante gang. Det er det som er det fine med «Farmen», sier hun og fortsetter:

– Men akkurat det kan man glemme litt når man ser det på TV, at man får bare sett utdrag av alt.